Katalog części GAZ 67B

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

afors
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Katalog części GAZ 67B

Post autor: afors » pt gru 23, 2011 3:59 pm

Witam
Szukam katalogu części do czapajewa.Czy coś takiego istnieje?nie chodzi mi o instrukcje obsługi którą posiadam.
Gdyby ktoś miał coś takiego w posiadaniu proszę o kontakt.

nygus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Katalog części GAZ 67B

Post autor: nygus » pt gru 23, 2011 11:05 pm

witam...posiadam pewną literaturę na temat gaza 67b - od polskiej instrukcji WIN z 1947 r , poprzez radziecką książkę z 1955 ( wyd. 3) i polską 1954 r. , skończywszy na współczesnych opracowaniach polskich , rosyjskich i czeskich ...i ośmielę się stwierdzić że nigdy ( do dzisiaj włącznie) nie pojawił się katalog części dla czapajewa - przynajmniej w podobnej formie jak dla uaza 469b...jedynie co mogę polecić to zamieszczony w skróconej formie(średniej jakości rysunki złożeniowe) rozdział IV z w/w polskiej ksiązki z 54 , który nosi nazwę: "Krótki katalog części zapasowych, specjalnych i zamiennych zespołów , narzędzi kierowcy i wyposażenia."- str.181-210...taki sam katalog ma pierwowzór rosyjski na stronach: 159-187.
pozdrawiam
ps. jeśli jestem w błędzie , to proszę pozostałe osoby, legitymujące się większą wiedzą , o oświecenie mnie w tej materii :)
:)21
RZEŹBA 4x4 TORUŃ

Awatar użytkownika
frater-lukas
Kontaktowanie:

Re: Katalog części GAZ 67B

Post autor: frater-lukas » sob gru 24, 2011 12:29 am

Witam

Może to nie jest katalog części ale może się przyda. Na tej stronie są linki do rysunków technicznych elementów nadwozia i innych podzespołów
http://gaz-69.com/forum/viewtopic.php?f ... 90&start=0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”