uaz w gazie
Moderator: Student
uaz w gazie
Do dzisiaj myslalem, ze sprawa jest tak prosta jak dup.cenie za przeproszeniem...
A tu... kasprol donosi, ze obudowa sprzegla za duza i lapa sprzegla sie nie miesci. Trza kroic bude...
Jak to jest?
A tu... kasprol donosi, ze obudowa sprzegla za duza i lapa sprzegla sie nie miesci. Trza kroic bude...
Jak to jest?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Możliwości masz dwie - jak buda jest luzem, to ją na bok przewróć i sprzedaj parę siarczystych młotów w kant tunelu przy pedale gazu, albo wytnij ten kancik i przyrajbuj kawałek doprofilowanej blachy. Ja budę podniosłem na klockach o 4 cm, więc łapa łazi spokojnie, tylko do dzwonu doprofilowanie nalezało wykonać.
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze ja nowicjusz jestem?Zbowid pisze:No niestety najgorzej jak za poważne tematy biorą się nowicjusze..
np dupcenie i motanie![]()
![]()
Mechanikiem nie jestem to prawda ale co nieco zrobic potrafie.
A to, ze nie mialem w gaziku silnika uaza nowicjusza ze mnie nie czyni...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
A ile miejsca tam brakuje? To jest 2cm czy 10 cm?Student pisze:Możliwości masz dwie - jak buda jest luzem, to ją na bok przewróć i sprzedaj parę siarczystych młotów w kant tunelu przy pedale gazu, albo wytnij ten kancik i przyrajbuj kawałek doprofilowanej blachy. Ja budę podniosłem na klockach o 4 cm, więc łapa łazi spokojnie, tylko do dzwonu doprofilowanie nalezało wykonać.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Trza tak ze cztery centymetry blachy zniwelować...
Ja wyrzynałem na aucie, bo na śmierć zapomniałem o tym w amoku zakładania budy i się zadziwiłem jak młode wojsko, kiedy nie chciała usiąść na ramie.
Ale za pomocą kątówki udało się temat przebrnąć... Teraz tylko muszę to zgrabnie przykryć czymś - pewnie przynituję kawał blaszki i tyla. Z tym, że musisz uważać, bo tam niebezpieczni blisko do mocowania pedału gazu jest. Ja problem mam z bani , bo pedał gazu jest od forda - mocowany znacznie wyżej.

Ok 2-3 cm nie wiecej.RudeBoy pisze:A ile miejsca tam brakuje? To jest 2cm czy 10 cm?Student pisze:Możliwości masz dwie - jak buda jest luzem, to ją na bok przewróć i sprzedaj parę siarczystych młotów w kant tunelu przy pedale gazu, albo wytnij ten kancik i przyrajbuj kawałek doprofilowanej blachy. Ja budę podniosłem na klockach o 4 cm, więc łapa łazi spokojnie, tylko do dzwonu doprofilowanie nalezało wykonać.
Mozna to zrobic bez ciecia tylko mlotkiem.
Praktycznie nic nie wiac i dlatego nikt o tym nie wspomina- problem zaden.
Trzeba tez przesunac o te 2-3 cm pedal gazu w lewo.
Przy pedalach w podlodze moze byc troszke ciasno ale da rade, takie zmoty tez widzialem.
Disco 300 ES
Mi juz dawno wyszlo. Gaza juz niet...
Jak bedzesz mial jeszcze watpliwosci to dzwon do Sulejowka lub na Ludwinowska. Oni to ćwiczyli wielokrotnie.
Z doswiadczenia wiem ze da rade. Co prawda w moim przypadku korby nie mozna bylo uzyc ( silnik nie byl osadzny na osi otworow do korby ) ale nie stanowilo to dla mnie problemu.
Aha problem moze byc jeszcze z rozrusznikiem.
Byly dwa rodzaje mniejszy i wiekszy. Ja mialem mniejszy.
Oczywiscie pisze o uazo-woldze a nie o woldze. Zereszta zadzwon do Zbyszka z Sulejowka on Ci wszystko powie co i jak.

Jak bedzesz mial jeszcze watpliwosci to dzwon do Sulejowka lub na Ludwinowska. Oni to ćwiczyli wielokrotnie.
Z doswiadczenia wiem ze da rade. Co prawda w moim przypadku korby nie mozna bylo uzyc ( silnik nie byl osadzny na osi otworow do korby ) ale nie stanowilo to dla mnie problemu.
Aha problem moze byc jeszcze z rozrusznikiem.
Byly dwa rodzaje mniejszy i wiekszy. Ja mialem mniejszy.
Oczywiscie pisze o uazo-woldze a nie o woldze. Zereszta zadzwon do Zbyszka z Sulejowka on Ci wszystko powie co i jak.
Disco 300 ES
A ja dalej swoje....
dupcenie i motanie ma duzo wspólnego - jak nie spr€bujesz to trudno to opowiedzieć
Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię, bo całośc to po prostu niwinny żarcik i nie bierz Boy tego tak do siebie....
każdemu wolno pokasztanić, czy nie 

dupcenie i motanie ma duzo wspólnego - jak nie spr€bujesz to trudno to opowiedzieć

Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię, bo całośc to po prostu niwinny żarcik i nie bierz Boy tego tak do siebie....

Zbowid

Nie no luz..Zbowid pisze:A ja dalej swoje....![]()
dupcenie i motanie ma duzo wspólnego - jak nie spr€bujesz to trudno to opowiedzieć![]()
Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię, bo całośc to po prostu niwinny żarcik i nie bierz Boy tego tak do siebie....każdemu wolno pokasztanić, czy nie

Tylko na tej zasadzie to mozna by kazdemu kto czegos nie wie odpowiadac, ze sie nie zna i niech lepiej nie robi.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Pod rozrusznik, jaki by nie był i tak trzeba zrobić miejsce. Kiedyś wcisnołem silnik na styk i było dobrze, dopuki nie trzeba było rozrusznika wyciągać. Teraz wiem, że ścianke trzeba porządnie wymłotkować, żeby był luz na ewentualny demontaż . Po trzech przeszczepach uaza do gaza jestem i za każdym razem łapa sprzęgła była za duża o jakiś centymetr. Też kilka ciosów młotkiem wystarczy.
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.