jak naciągnąć plandeke
Moderator: Student
jak naciągnąć plandeke
potrzebuje info, z samochodem do mnie dotarła plandeka oryginalna z tamtych lat, niestety ktos w tym roku sciagnął ją ze stelaża i sie zrobila dziwnie krotka, przy probie naciągania slychac delikatny trzask, nie che tego rozpruć, ma ktos jakis sposob by ją naciągąć ?
Re: jak naciągnąć plandeke
Może na mokro da radę? Będzie ciężka, ale powinna się rozluźnić.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w muscelu tak miałem. musi być sucha. naciągnąłem łapami na pałąki ile się dało, pozapinałem zapinki które dawało radę. przez resztę przewlokłem linkę w oplocie bawełnianym i co jakiś czas ją naciągałem bardziej i bardziej.
po jakimś miesiącu dobrej pogody plandeka dała się normalnie zapinać.
najbardziej trzeba było uważać na deszcz-namoknięcie niezapiętej plandeki powodowało każdorazowo powtórkę z rozrywki.
także jak tylko miało padać leciałem dopinać szmatę.
są teraz takie szpraje dla grubych bab co im sie jeansy po praniu nie dopinają-zmiękczające tkaninę. ale nie testowałem.
po jakimś miesiącu dobrej pogody plandeka dała się normalnie zapinać.
najbardziej trzeba było uważać na deszcz-namoknięcie niezapiętej plandeki powodowało każdorazowo powtórkę z rozrywki.
także jak tylko miało padać leciałem dopinać szmatę.
są teraz takie szpraje dla grubych bab co im sie jeansy po praniu nie dopinają-zmiękczające tkaninę. ale nie testowałem.
#noichuj
kłamiesz, testowałeśczesław&jarząbek pisze: są teraz takie szpraje dla grubych bab co im sie jeansy po praniu nie dopinają-zmiękczające tkaninę. ale nie testowałem.

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
zippo68 pisze:Może na mokro da radę? Będzie ciężka, ale powinna się rozluźnić.
tylko nie na mokro

czekać na mocno słoneczny i ciepły dzień,ta plandeka zachowuje się współczesna winylowa,jak się nagrzeje to flaczeje

LJ 70
Tak sobie myślałem, pod kątem moich pasów parcianych na stelażu. Jak jest wilgotno /w UAZ-ie dosyć częste zjawisko
/ to flaczeją, a jak sucho i ciepło, to elegancko naciągnięte.
Tylko co autor miał na myśli pisząc:

Tylko co autor miał na myśli pisząc:
Czy chodzi o brezentową, czy winyl? Bo jak winyl, to można się wspomóc farelką lub jakąś inną nagrzewnicą. Wstawiasz do środka i robisz ciepełkorafał29 pisze: z samochodem do mnie dotarła plandeka oryginalna z tamtych lat

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
stara brezentowa zachowuje się jak winyl,jak zmoknie to się napręża

LJ 70