Ja tu moze dodam swoje 5 groszy

....choc jednak jako ,,historyk'' niz znawca dobrego przerabiania by w terenie sie gaz lepiej spisywal.
Prawda jest ze rama w gaz-69 to nie jest mocny punkt bo zazwyczaj jest od wewnatrz skorodwana....ale ZAZWYCZAJ....co nie oznacza ze zawsze. Bo jesli skorodowana nie jest to takiej ramie wiele zarzucic nie mozna....mozna dac pojazdowi w dupe w terenie i nic ramie nie bedzie.
Niestety tego w jakim stanie jest rama fotki nic nie powiedza....trzeba to po prostu samemu sprawdzic....mlotek w reke i opukac dokladnie rame...taki gluchy dzwiek w jakims miejscu pojawi to oznacza.....wiadomo co

...ale jak wszedzie dzwoni to ramy nie ma co sie za bardzo czepiac. Oczywiscie dobrze jest ja i tak zabezpieczyc...cos tam kiedys mechanicy mi mówil by minia od wewnatrz taka rame ,,zalac'' - no opcji jest pare....bo nawet jak rama zdrowa to tendencja do korozji pozostaje wiec dobre zabezpieczenie w takim wypadku to podstawa.
Co do ekspertów co byli by w stanie ocenic czy ten pojazd jest ,,zmotany'' i przystosowany do off road dobrze, to ja bym zapodal te pytanie w dziale UAZ - tam wszyscy przerabiaja na najbardziej wyuzdane sposoby

UAZ-y wiec znawca który oceni rzeczowo ten pojazd pod tym kontem znajdzie sie tam napewno nie jeden.
Tu w dziale GAZ-69 to glównie znawcy ,,historyczni''.... jak bys sie zapytal czy podkladke sruby mocujacej miedzy 2-ga a 3-cia zembatka w reduktorze...czy byla ona ocynkowana czy tez galwanizowana - to znajdziesz tu fachowców co Ci dokladnie to opisza...w jakich latach byl ocynk a w jakich inna powloka

by zachowac koszernosc

.
Specjalistów od przerabiania to zdecydowanie dzial UAZ Ci polecam.