1) Co sądzicie o takim motorku? (może ktoś ma z nim jakieś doświadczenie, może nawet ktoś go ma w swoim Gazie?)
2) Czy wiecie może gdzie można zdobyć jego dane techniczne (szczegółowe i konkretne, jeśli można)?

Moderator: Student
Kupiłem mojego pierwszego uaza z takim bagnem. Ogólnie słaby ledwo kręcił 4 kołami na 1 red. Podczas jazdy słabo było słychać własne myśli ogólnie nic ciekawego no strasznie ciężkawo gadał w niskich temp. To tak jak byś z żuka Diesla zrobił. W każdym razie wywaliłem to dno i zastąpiłem MB. Poziom mocy coś jak byś 200D MB miał chyba gdzieś 65km. Ogólnie lepiej pasował bo nie wadził michą i na łapy uazowe strzelał.Bubu pisze:Jest taki silnik 2.3D Konstrukcji Peugeota, montowany w Fordzie Sierrze. Widziałem ostatnio taki w Uazie i Gaziku i całkiem ładnie to pracowało ( połączone razem z oryginalnymi skrzynkami biegów).
1) Co sądzicie o takim motorku? (może ktoś ma z nim jakieś doświadczenie, może nawet ktoś go ma w swoim Gazie?)
2) Czy wiecie może gdzie można zdobyć jego dane techniczne (szczegółowe i konkretne, jeśli można)?
Dokładnie 51,5kW czyli prawie 69KM. Jak na moje skromne potrzeby wystarczy, w Gazie którym teraz jeżdże mam 220D MB i jakoś żyję (ale co to za życiechyba gdzieś 65km
Co masz na myśli: oryginalną gazikową, czy oryginalną do tego silnika?to chlodnice oryginalna najlepiej daj
Dzięki synu, dzięki...W sam raz dla poczatkujacego placka
Pytanie ciągle aktualne...2) Czy wiecie może gdzie można zdobyć jego dane techniczne (szczegółowe i konkretne, jeśli można)?
No co Ty , przecież się nie gniewam!Z tym plackiem to byl zart
Wszystko, wszystko... Dlatego szukam czegoś w stylu ksiąki serwisowej, katalogu części, technologi obsługi i naprawy itd. Może wiesz gdzie znaleść? Muszę popatrzeć w WKŁach, tam dużo takich mądrości mająA co do tych szczegolowych danych to co chcesz konkretnie wiedziec??
Masz na myśli sprzęgiełko wentylatora? Myśle, że połączenie stałe to nie jest zły pomysł, przynajmniej o jedną rzecz mniej co się może spierdzielić. A nie miał za niskiej temoeratury zimą? Jakby co to można w razie mrozów syberyjskich noska gazikowi założyć. Zawsze mi się takie noski podobały w gazikach, dałbym se do uszycia albo zaadaptował z jakiegoś innego grata...wiskoza ktora u mojego kumpla nie dzialala i zrobilismy na sztywno a elektryka by dalo rade wsadzic nawet w gaziku.
Dzięki. Znam je już- internet przeszperanytu masz troche danych odnośnie sielnika sierry http://www.sierrafan.pl/techniczne/techniczne.php
No i właśnie taki mam zamiar...Najlepiej idz do ksiegarni i ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości