Miejsce na kopajkę

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Dziku2

Miejsce na kopajkę

Post autor: Dziku2 » sob kwie 06, 2013 11:33 am

Będę u siebie na weekend majowy wymieniał silnik na koszerny i w związku z tym mam pytanie o miejsce przykręcenia kopajki do nożnego rozrusznika.
Mam dwie kasty do Gazika i w tej co mam na aucie nie ma żadnego śladu po otworze na kopajkę czy po otworach na śruby. W drugiej natomiast jest dosyć głębokie przetłoczenie i w jego dnie znajdują się wszystkie niezbędne otwory do przykręcenia kopajki. Moje pytanie brzmi:
-> Czy we wcześniejszych/późniejszych Gazach nie było przetłoczenia w tym miejscu? Czy może w każdym Gazie takie było i u mnie zostało zaspawane?
Jak możecie to powstawiajcie fotki swoich mocowań kopajki, bo nie wiem czy mam wycinać ten fragment z drugiej kasty i go przyspawać czy po prostu wywiercić otwory i przykręcić kopajkę.
Chcę to zrobić zanim włożę nowy silnik bo wtedy będzie tam więcej miejsca do zabawy...

Awatar użytkownika
frater-lukas
Kontaktowanie:

Re: Miejsce na kopajkę

Post autor: frater-lukas » sob kwie 06, 2013 12:14 pm

Tu masz otwór na kopajkę z 1971 roku

Obrazek

Awatar użytkownika
marzenka

Post autor: marzenka » sob kwie 06, 2013 12:53 pm

Wszystkie GAZy są kopane :)21
Obrazek
upload foto

Awatar użytkownika
Dziku2

Post autor: Dziku2 » sob kwie 06, 2013 12:57 pm

No nic, w takim razie będę musiał coś rzeźbić w tym temacie...Pewnie u mnie ktoś wyciął to mocowanie jak wycinał ścianę grodziową... Może wezmę jakiś wielki młot i zrobię sam to przetłoczenie :D Dzięki za szybki i rzeczowy odzew! :)2

Awatar użytkownika
frater-lukas
Kontaktowanie:

Post autor: frater-lukas » sob kwie 06, 2013 1:09 pm

marzenka pisze:Wszystkie GAZy są kopane :)21
Mojego gaza nikt nie kopie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”