Witam
Nadal borykam się nad niestabilnością toru jazdy samochodu, czasami jest elegancko a niekiedy rwie kierownicę i miota Gazikiem jak szatanem jakimś.
Podejrzewam przekładnie kierowniczą że posiada luzy.
Objawem niepokojącym jeśli chodzi o przekładnie jest fakt że podczas postoju gdy zrobię obrót kierownicą to koła skręcają minimalnie i po puszczeniu kiery ona odbija do pozycji skrętu kół (cofa się) i na pełen obrót jest to około 1/2 obrotu.
Przekładnię mam mercedesa, opony 255/75 jeśli to jest istotne.
Czy to jest normalne czy przekładnia do wymiany bądz rozebrania i zrobienia własnymi siłami?
Pozdrawiam
przekładnia kierownicza mocne odbijanie, niestabilność jazdy
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Re: przekładnia kierownicza mocne odbijanie, niestabilność j
Na pewno pomogą ci w tym dziale .
http://www.forum4x4.pl/viewforum.php?f=18
http://www.forum4x4.pl/viewforum.php?f=18
- Dawik
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Gazik lekko przechylony od strony kierowcy
ktoś mi powie?? co może być przyczyną, że Gazik jest lekko przechylony ( strona od kierowcy jest jak gdyby niżej a od pasażera wyżej, resory przednie były u kowala ale przed ich regeneracją już Gazik taki był przechylony, czy to znaczy że może być krzywa rama samochodu?? proszę o info z góry dzięki
GAZ 69 M - 1968r
--------- -----------
..:: "jest ryzyko, jest zabawa" ::..
--------- -----------
..:: "jest ryzyko, jest zabawa" ::..
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Musisz pomierzyć sam. Stań samochodem na idealnie równej nawierzchni i pomierz na początek np. wysokość mocowania resorów od podłoża. Wpierw oczywiście napompuj koła na takie samo ciśnienie. Jak ten pomiar nie da Ci odpowiedzi to pomierz budę po obydwu stronach. Na forum nikt ci nie pomorze bo nikt nie wie co tam u ciebie było motane i co mogło klęknąć przy okazji.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
chyba generalnie większość po czasie siada na stronę kierowcy / większość jazdy samemu, nie ma rozwiązania jak w willysie - dodatkowe pióro od strony kierowcy, spróbuj zamienić resory , ewentualnie rozglądaj sie za nowymi