Witam.
Mam problem z założeniem uszczelniacza dolnego rury wlewowej zbiornika paliwa, tej dolnej gumy w nadkolu.
Za nic nie mogę wcisnąć w otwór. Po pomiarze sznurówką wyszło mi , że obwód gumy to 280 , a obwód otworu to 260. Czyli znacznie mniej , biorąc pod uwagę błąd pomiarowy.
Guma , która mam, ma nr części ciut inny.
Zgodnie z katalogiem powinna mieć nr 51-1101150-W, a moja ma 51-1101150-B i jest owalna. Różnią się ostatnia literką.
Czy ktoś wie czym różnią się te dwie gumy ? Bo albo mam inną gumę, albo ktoś motał z otworem w moim gaziku.
Pzdr
Uszczelniacz rury wlewowej zbiornika paliwa.
Moderator: Student
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Uszczelniacz rury wlewowej zbiornika paliwa.
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Re: Uszczelniacz rury wlewowej zbiornika paliwa.
Te dwie gumy w gazie na pewno są inne - nie podam teraz wymiarów, ale kiedyś też to przerabiałem. Być może też masz gumę od Gaza 51 - tam też jest podobna przelotka.
Gaz 69M (E) 1972r.
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Z nr katalogowego wynika , że guma w GAZ-e 51 jest taka sama jak W GAZ-e 69, ten numer zaczyna się od 51-.....
Nie mam katalogu części zamiennych do GAZ-a 51 i nie mogę sprawdzić, jakie tam dokładnie gumy występują.
Już myślałem powiększać otwór, ale na razie wstrzymam się z tym, bo być może mam nie tą gumę.
Pzdr
Ps.
Guma , o której rozmawiamy jest na tej aukcji ;
http://allegro.pl/gumy-wlewu-paliwa-gaz ... 70453.html
Chodzi o gumę po lewej stronie, nie ta okrągłą.
Nie mam katalogu części zamiennych do GAZ-a 51 i nie mogę sprawdzić, jakie tam dokładnie gumy występują.
Już myślałem powiększać otwór, ale na razie wstrzymam się z tym, bo być może mam nie tą gumę.
Pzdr
Ps.
Guma , o której rozmawiamy jest na tej aukcji ;
http://allegro.pl/gumy-wlewu-paliwa-gaz ... 70453.html
Chodzi o gumę po lewej stronie, nie ta okrągłą.
- dawidbajorek
-
bo masz gumę верхний tą górnąJakub_AK77 pisze:Zgodnie z katalogiem powinna mieć nr 51-1101150-W, a moja ma 51-1101150-B i jest owalna. Różnią się ostatnia literką.

46....469 

- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Ale górna guma ma oznaczenie katalogowe w GAZ-e 69: 69-1101150dawidbajorek pisze:bo masz gumę верхний tą górnąJakub_AK77 pisze:Zgodnie z katalogiem powinna mieć nr 51-1101150-W, a moja ma 51-1101150-B i jest owalna. Różnią się ostatnia literką.
A nie jest czasami tak , że rosyjskie "B" w katalogu przetłumaczyli na polskie "W" , bo po rosyjsku B czyta się jak W ?