silnik omegi
Moderator: Student
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
silnik omegi
pytanko czy silnik od omegi 2.0 16v ze skrzynia wejdzie bez większych problemów czy szukać silnika ośmiozaworowego
pajero long gen.II mt nexen 31/10.50
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
- Misiek Cypr
-
Re: silnik omegi
Skrzynia omegi 8V i 16V jest chyba podobna, a polaczenie z reduktorem walkiem nie jest klopotliwe.
W Gaziorku masz pelno miejsca, a pod maska miescili juz nawet 3.5 V8 od Merca, ze o Czajce nie wspomne.
W Gaziorku masz pelno miejsca, a pod maska miescili juz nawet 3.5 V8 od Merca, ze o Czajce nie wspomne.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Grzesiek szukaj 8 zaworowego, jest prostrzy mniej awaryjny, ja sobie chwalę 

"Jeżdżę z kim chcę"
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
8 zaworowych jest coraz mniej omega A gatunek na wymarciu Kuba kiedy mogę w paść z a aparatem i zrobić fotki jak masz zamontowany silnki ze skrzynią
pajero long gen.II mt nexen 31/10.50
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
a dzwon jak bedziesz w okolicy, jak w pracy akurat nie będę to wpadniesz i obejrzysz.
"Jeżdżę z kim chcę"
ja właśnie taki montuje bardzo dużo miejsca pod maską
-
-
O Szogun będziesz się toczył ?
nie lepiej V6 2,5? skrzynia i sprzęgło z froty i masz zespolony reduktor do tego bez żadnych problemów, a wielkościowo nieduży silnik
do tego wszystko co potrzebujesz łącznie z immo (jeśli jest) i kompem masz na silniku

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
nie tak hop, wsadzić to można każdy silnik każdą skrzynię każdy reduktor.....a potem już tylko przerobić ramę, przerobić wały, przerobić nadwozie....i tak dalej kończąc przerubkę wartością patrola w średnim stanie....lbl78 pisze:nie lepiej V6 2,5? skrzynia i sprzęgło z froty i masz zespolony reduktor do tego bez żadnych problemów, a wielkościowo nieduży silnikdo tego wszystko co potrzebujesz łącznie z immo (jeśli jest) i kompem masz na silniku
przeróbka gaza pod silnik i skrzynię omagi A to przespawanie orinalnych łap silnika , zmiana belki pod skrzynię biegów dorobienie flanszy na wał skrzynia reduktor i przesunięcie chłodnicy kilka cm do przodu....
Dla średniozaawansowanych garażowych mechaników wykonalne samodzielnie....może za wyjątkiem wytoczenia przejściówki na wał w 3-4 dni. Mi tyle zajęło, robiłem sam bez wzorów. koszt (bez silnika i skrzyni ) dwie wódki za flansze, 3 tarcze do szlifierki, troche drutu i gazu w migomacie , metr ceownika poniżej 20 złotych i kilka śrub oraz poduszki pod silnik od poloneza....
"Jeżdżę z kim chcę"