Kałuża pod Trooperem

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Nahen

Kałuża pod Trooperem

Post autor: Nahen » sob cze 28, 2008 5:27 pm

Wiec tak: Stoi Trooper a pod nim kałuża. Po testach organoleptycznych stwierdzono że to woda albo coś co nie ma smaku i zabija powoli (żyję jakieś 2 tygodnie po "teście" ;) )
Po posmakowaniu przyszeł czas na test "nici i kłębka", czyli "po śladach panie, po śladach" dotarłem do gumowego węza ktory wychodzi ze ścianki komory silnikowej mniej więcej w połowie jej wysokości, jest ładnie zagięry pod kątem 90 stopni w dół i "ścięty" w sposób wskazujący że jest jakowyś odpływ.

Sedno:

Czy możliwe jest, że ten wężyk to odprowadzenie skroplonej pary wodnej mającej związek z kilmatyzacją? Połączyłem "moczenie się" Troopera z serwisem klimy (uzupełnienie, wyczyszczenie itp.)

Pozdrawiam ;)
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Awatar użytkownika
cziter

Post autor: cziter » sob cze 28, 2008 6:33 pm

Wg mnie to na 99% zdiagnozowałeś swój problem, ja tak mam w escorcie i c5-tce
Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D

"Burn Your Tire, Not Your Soul"

leon zawodowiec

Post autor: leon zawodowiec » sob cze 28, 2008 6:36 pm

co prawda nie mam tropka tylko pepa ale kondensacjia jest
zjawiskiem normalnym wiec bez stresu :D

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » ndz cze 29, 2008 7:50 am

No to OK. Swoją drogą dość długo się zastanawiałem skąd ta czysta woda ;) Skoro jedyna woda w tym autku to niegazowany "Żywiec" w plastiku pod siedzeniem :)
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”