Resory ??

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Olkaaa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Resory ??

Post autor: Olkaaa » pt maja 09, 2008 11:33 am

Mam pytanie czy znacie jakaś stronke gdzie mozna zakupic resory albo znacie jakis sklep z czesciami zeby zakupic. Z góry dziękuje .
Isuzu Trooper 2.8 benzyna +LPG

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » pt maja 09, 2008 7:20 pm

W swoim czasie dorabiałem nowe pióra na wymiar i był spokój :wink:
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
Hamman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Hamman » ndz maja 11, 2008 10:00 am

Najlepiej dorobić w jakimś dobrym warsztacie kowalskim. Warsztaty, które robią resory, robią je właśnie najczęściej do samochodów terenowych i młotkują indywidualnie. Pół roku temu uwaliłem resor na jakiejś dziurze melioracyjnej. Główne pióro + robocizna = 290zł. Auto lata jak dzikie :D
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)

CB w terenie kanał 16

lesnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lesnik » ndz maja 11, 2008 3:24 pm

U mnie były niedawno robione bo miałem po jednym piórze pękniętym z każdej strony. Na szczęście pęknięte były pomocnicze. Zaprowadziłem do kowala, dałem mu dwa resory od patrola 3,3 od przodu . Po jednym piórze dołożył to i trochę się podniósł. Cybanty oczywiście się poukręcały ale dokupiłem dwa od stara 200 przód (po 15 zł szt) tylko trzeba trochę złagodzić łuki ale rozstaw i średnica pręta ta sama. Tuleje zrobił z takiego twardego węża bo tuleje (gumowe) orginalne to można było sobie włożyć i pewnie by drugą stroną wypadły. No i wymłotkował stare.I chodzi jak ta lala.
Resory można poszukać od czegoś innego ważne żeby zgadzały się wymiary, jeżeli są to pomocnicze to ważna jest grubość i szerokość, a jak całe to i długość oczywiście.

pafel
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pafel » ndz lip 13, 2008 7:38 pm

ja do swojego tropka dołożyłem jedno piórko, żeby się za szybko nie opóścił. resorki przeklepane u kowala.jedno pióro było pęknięte. koszt całej naprawy 500 zł z demontażem i montażem (polibusze z Olkusza cena około 40 zł za 8 szt)

Awatar użytkownika
rr_76
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rr_76 » pn lip 14, 2008 10:04 pm

dam namiary gdzie ostatnio dorabiałem jedno pióro http://resory.info/ może ktoś skorzysta

Awatar użytkownika
Żaru
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Żaru » wt lip 15, 2008 1:31 pm

Najlepiej znaleść jakiegoś majstra-kowala który coś dorobi. Mi jakis czas temu pękł resor to znajomy dorobił mi od uaza, troche skrócił, oszlifował i chodzi jak złoto.
żałoba po sprzedaniu trooperka;( Freelander 04' 2.0td4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”