Resory ??
Moderator: Albert_N
- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Najlepiej dorobić w jakimś dobrym warsztacie kowalskim. Warsztaty, które robią resory, robią je właśnie najczęściej do samochodów terenowych i młotkują indywidualnie. Pół roku temu uwaliłem resor na jakiejś dziurze melioracyjnej. Główne pióro + robocizna = 290zł. Auto lata jak dzikie 

#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16
U mnie były niedawno robione bo miałem po jednym piórze pękniętym z każdej strony. Na szczęście pęknięte były pomocnicze. Zaprowadziłem do kowala, dałem mu dwa resory od patrola 3,3 od przodu . Po jednym piórze dołożył to i trochę się podniósł. Cybanty oczywiście się poukręcały ale dokupiłem dwa od stara 200 przód (po 15 zł szt) tylko trzeba trochę złagodzić łuki ale rozstaw i średnica pręta ta sama. Tuleje zrobił z takiego twardego węża bo tuleje (gumowe) orginalne to można było sobie włożyć i pewnie by drugą stroną wypadły. No i wymłotkował stare.I chodzi jak ta lala.
Resory można poszukać od czegoś innego ważne żeby zgadzały się wymiary, jeżeli są to pomocnicze to ważna jest grubość i szerokość, a jak całe to i długość oczywiście.
Resory można poszukać od czegoś innego ważne żeby zgadzały się wymiary, jeżeli są to pomocnicze to ważna jest grubość i szerokość, a jak całe to i długość oczywiście.
dam namiary gdzie ostatnio dorabiałem jedno pióro http://resory.info/ może ktoś skorzysta