trooper nie chce odpalić jak postoi przez noc
Moderator: Albert_N
trooper nie chce odpalić jak postoi przez noc
Witam mam problem z tropkiem 2,6 mpi + gaz , nie chce odpalac jak postoi przez noc kręce i kręce i nic a rozrusznik hula jak szalony ..,, dopiero jak go pchnę na biegu dosłownie pół obrotu kół , no może 2metry, oczywiście na biegu ,dopiero odpala jak powinien z kluczyka .. nie wiem co to może być wymieniłem świece , przewody, kopółkę ., palec ,założyłem zawór zwrotny na dopływie paliwa do wtrysku, odpalam zawsze na benzynie no nie mam pojęcia cojeszcze mam wymienić .. jak juz odpalę rano auto pali póżniej idealnie przez cały dzień ,strzał i gada ..problem pojawia się ponownie jak auto postoi dłużej jak 10 godzin jak pokręcę 3 razy po 30 sekund rozrusznikiem to odpali no ale tak nie może być ... czekam na poradę .. pozdr. 

Re: trooper nie chce odpalić jak postoi przez noc
nie dopuszczaj do tego aby stał przez nocwerdetti pisze:Witam mam problem z tropkiem 2,6 mpi + gaz , nie chce odpalac jak postoi przez noc kręce i kręce i nic a rozrusznik hula jak szalony ..,, dopiero jak go pchnę na biegu dosłownie pół obrotu kół , no może 2metry, oczywiście na biegu ,dopiero odpala jak powinien z kluczyka .. nie wiem co to może być wymieniłem świece , przewody, kopółkę ., palec ,założyłem zawór zwrotny na dopływie paliwa do wtrysku, odpalam zawsze na benzynie no nie mam pojęcia cojeszcze mam wymienić .. jak juz odpalę rano auto pali póżniej idealnie przez cały dzień ,strzał i gada ..problem pojawia się ponownie jak auto postoi dłużej jak 10 godzin jak pokręcę 3 razy po 30 sekund rozrusznikiem to odpali no ale tak nie może być ... czekam na poradę .. pozdr.

Re: trooper nie chce odpalić jak postoi przez noc
Rozrusznik kreci, a wal korbowy?werdetti pisze:Witam mam problem z tropkiem 2,6 mpi + gaz , nie chce odpalac jak postoi przez noc kręce i kręce i nic a rozrusznik hula jak szalony
---
Pozdrawiam
Santek
Isuzu Trooper 2.3 B, Pajero 3.2 DiD, LR Disco 300 TDi
Pozdrawiam
Santek
wał hm nie wiem jak to sprawdzić ... jak juz auto raz odpale to pali cały dzień idealnie od strzału wiec chyba kręci?? hmm ..ale z drugiej strony własnie jak go lekko popchne na biegu rano obruci wałem i wtedy pali od strału rozrusznika ... nie wiem co to może być ..// nie wiem gdzie trooper 2,6 mpi ma czujnik połozemia wału
halla?? może z nim jest cos nie tak może jest coś zaśniedziałe jak postoi to nie pali
nie wiem jak on nawet wygląda
?

- Uszkodzony bendiks (zapieczony od pylu sprzeglowego, wydarte zeby, itd)werdetti pisze:???????? właśnie a co by mogło byc przyczyną że rozrusznik by kręcił a wał nie ?????????????????? jest to wogóle możliwe ?????!!!!!!!!!!
- za maly prad podawany na cewke wyrzucajaca bendiks (zasniedziale przewody, duze spadki napiec na zlaczach, itd.)
---
Pozdrawiam
Santek
Pozdrawiam
Santek
Wymotaj sobie kawalek przeowodu (najlepiej 4mm2) i wepnij do malej zlaczki na rozruszniku - zwieraj do plusa akumulatora - jak za kazdym razem bedzie dobrze krecil, to przejrzyj wiazke elektryczna (akumulator-kabina-stacyjka-rozrusznik). Jesli problemy beda dalej wymien styki w rozruszniku (koszt 8 PLN).N2O pisze:popsuty rozrusznik, mam podobny objaw w parchu, na zimno kręci ale nie wałem :)21
---
Pozdrawiam
Santek
Pozdrawiam
Santek
werdetti pisze:Witam ok Panie Santek zastosuje siie do zaleceń w poniedzialek będę z tym walczył zobaczymy co z tego wyniknie ... dzięki za radę // oby była trafna// pozdrawiam WeRdEttI
W Trupie masz zlaczke pod akumulatorem (w wiazce rozrusznik - akumulator - sa dwie - jedna wieksza od rozrusznika, druga mala od czujnika cisnienia oleju) - mozesz sie wpiac do niej - nie musisz ganiac do rozrusznika, bo tam kiepski dostep.
---
Pozdrawiam
Santek
Pozdrawiam
Santek