JAK Z TROOPKA BANDZIORA!?!?!
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
JAK Z TROOPKA BANDZIORA!?!?!
Witam wszystkich! Wczesniej jezdzilem grandem 5.2 v8 ale gdy utopilem go w rzecze wyciagal mnie wlasnie troopek 2.6 i od tamtej pory jestem w nim zakochany
jeep generowal wielkie koszta a i szkoda go bylo katowac w terenie no i tam tez swoj zywot zakonczyl ale przeslosc odgradzam _________________ dluga przerywana linia. A teraz co mnie interesuje: Jak zrobic snoorkela, jak zrobic te nadkola z pasa transmisyjnego, jak go podwyzszyc. z przodu sa jakies srobki no ale za wysoko sie go nie da bo jest twardy a z tylu te resory tylko chodzi mi o to by podwyzszyc go tak by nie tracil tych wlasciwosci terenowych takich jak wykrzyz, zwis itd jakies fotki do odpowiedzi jak by byly byl bym wdzieczny! Z gory dziekuje!!

- cordoba_2004
-
Re: JAK Z TROOPKA BANDZIORA!?!?!
trooper nie bedzie generował kosztów ? żebyś się nie zdzwił
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
-
- jestem tu nowy...
Mysle ze napewno nie takich jak jeep...
hmmm... łącznik 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
Chyba nie znajde pomocy ....
na pewno nie
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
TRUPER- jak sama nazwa wskazuje... i zawsze był, nie pchaj się bo będziesz płakał i prosił żeby ktoś to coś od ciebie kupił 

Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

ale jeepa 5.2 V8 wytargał to musi coś w sobie mieć
..

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
no, pewnie stał na płaskim i suchymramzes pisze:ale jeepa 5.2 V8 wytargał to musi coś w sobie mieć..

Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

-
- jestem tu nowy...
Rzeźnik z Jakubowa pisze:no, pewnie stał na płaskim i suchymramzes pisze:ale jeepa 5.2 V8 wytargał to musi coś w sobie mieć..
jeep w wodzie trup pod gorka i w blocie.... szczacunek dla trupa!! No ale bez kostki by niedal rady
A jak sie zakopiesz trooperem i wyciągnie cię pajero to będziesz nowy temat zakładał w mistubiszi "Jak z pajera bandziora"? A jak potem pajera wyciągnie terrano, potem terrano wyciągnie Lr, LRa toyota itd, itp. i za każdym razem będziesz auto zmieniał? 

-
- jestem tu nowy...
TROOPER jak wskazuje nazwa to najemnik, policjant czasami strażnik. Kolego jak znam życie to niewiele miałeś wspólnego z tym samochodem. Jeżdże starym Trooperem 2.8 TDI 2.5 roku. Przez ten czas wymieniłem uszczelniacz przekładni kierowniczej i to tyle z większych napraw. Nie mówię, że samochód nie ma wad ale.... . Ale jest takie, że w mojej okolicy jeździ kilka Trooperów, które to w razie W są naprawiane u mnie. Co ciekawe żaden nie zawitał od jakichś 3 miesięcy. W zamian za to przed warsztatem stoją: Disco 300 - skrzynia w rozsypce, Disco 200 - most tył w rozsypce, Y60 - padnięta elektryka i coś tam jeszcze. jak zapali to się zobaczy, Samurai - cały w rozsypce bo położył się do rowu, UAZ - jedynie temu nic nie dolegaRzeźnik z Jakubowa pisze:TRUPER- jak sama nazwa wskazuje... i zawsze był, nie pchaj się bo będziesz płakał i prosił żeby ktoś to coś od ciebie kupił

Pozdrawiam.
Trooper 2.8 TDI
Każdy syf jest OK tak długo jak nie przegnije, nie połamie się itp. Jak kupis ztroopera i wsadzisz w niego ze dwie dyszki w zawieche, opony, wyciagarę, snorkle, i inne takie to na pewno będzie tak samo dawął radę jak każdy inny odpowiednio zmotany syf.
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

- amster123
- Kontaktowanie:
Ja też używam Troopera 2,8 i jestem zadowolony. Po traumatycznym romansie z Pajero II wreszcie mam frajdę z jazdy, a nie ciągłe zastanawianie się co pilniejsze do roboty.
Co do snorkela - trzeba motać - dedykowanego nic nie kupisz
Osłony nitujesz do nadkoli, albo wsadzasz laminaty z niemieckich wersji - łamią się ale są łatwo naprawialne
Co do snorkela - trzeba motać - dedykowanego nic nie kupisz
Osłony nitujesz do nadkoli, albo wsadzasz laminaty z niemieckich wersji - łamią się ale są łatwo naprawialne
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
A ja mam nawet tego szalenie awaryjnego tropa 2,6 i żyję (jeżdżę)
Kolego, poczytaj ten dział forum, a także zajrzyj tu http://www.trooper4x4.pl

Kolego, poczytaj ten dział forum, a także zajrzyj tu http://www.trooper4x4.pl
Defender 90
Akurat 2.6 to chyba najmniej awaryjny Trup z tej całej rodziny 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

W 2.6 temat głowicy, w 2.8 wystawiania kopyta, w 2.2....... itd itp... 

)