Temat powstał po to by posłuchać opinii ludzi w temacie

No wiec mieszkam sobie na zielonej wyspie i mam tu Isuzu bighorn 3.1td auto z 96r jeździ jak marzenie pomimo przebiegu 237tys km posiadam również dwie frontery jednak zdecydowałem się zabrać isuzu do polski.
Razem z dziewczyna złapaliśmy strasznego bakcyla na turystykę offroadowa i chcemy przełożyć isuzu i zaserwować mu lift i parę usprawnień. Kilka razy w roku mamy zamiar wybierać się w dalsze wyprawy tym autem. wiem ze jest tu niewielu zwolenników przekładania angikow. Czytałem już co nie co i każdy temat z tekstem o przekładce kończył sie konkretnym kasztanem. mam nadzieje ze tym razem tak nie będzie. potrzebuje trochę informacji na temat tego jakie części mi są potrzebne, gdzie w okolicach Wrocławia robią przekładki (zależy mi na tym by byli to fachowcy)troszkę już podzwoniłem i orientacyjnie jeden z warsztatów zajmujący sie tylko przekładaniem powiedział mi za części okolu 3500zl plus robota 2500zl. transport auta z Irlandii to jakieś 2000zl nie wiem czy za taka sumę znajdę to samo polskie auto ale nie sadze... proszę o rade, pomoc,informacje i pozytywna energie