7 miejsc w 5 miejscowym troopku

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

awd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

7 miejsc w 5 miejscowym troopku

Post autor: awd » czw paź 27, 2005 10:03 am

Witam,
chcę sprowadzić z niemiec troopka lub montego, ale zarejestrować chciałbym w polsce na 7 miejsc. Niestety mało takich jeździ więc i wybór jest dość mały. Ćwiczył ktoś może przerobienie długiego na 7 miejsc? To by chyba trzeba przerobić drugi rząd siedzeń na odchylane, dodać trzecią ławę - zaczepy na podłodze już pewno są, tylko co z pasami? Muszą być? A jeśli tak to nie mogą być takie statyczne biodrowe? :)
A przy okazji to są wersje autek z fabrycznie montowanymi ręcznymi sprzęgiełkami - bo te co oglądałem to wszystkie automaty miały.

pozdrawiam
AWD

ps. O troopku lub montym pisać lepiej na Oplu czy Isuzu :-?

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » czw paź 27, 2005 10:21 am

O Montereyu proponuję na Oplowskim kawałku foruma a o Trooperze tu. :)

Co do siedzeń nie widziałem Troopera 7 miejscowego w "starej" kanciastej budzie. Może w nowej Montereyo podobnej jest taka wersja nie wiem.

Co do przeubki to raczej daj se spokój szkoda czasu, nerwów i straty zdrowia psychicznego przy załatwianiu formalności (może sie mylę ale wydaje mi sie ze to nie będzie kwestia przykręcenia siedzeń i zrobienia przeglądu :( )

Jak potrzebujesz 7 miejscowego samochodu to kup Pajero albo Patrola i masz sprawę z głowy.

Pozdrawiam
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Fan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Fan » sob paź 29, 2005 7:00 pm

Pewien gość -od którego biore częsci- ma troopka "90r. z angli na częsci i zamontowane są w nim oryginalne,składane siedzenia (czyli 7 miejsc) myślałem żeby przełożyć do siebie bo nie ma w tym nic skomplikowanego ale stwierdziłem że tył troopka będzie należał do mojego owczark :D

awd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: awd » ndz paź 30, 2005 11:48 am

Ej! Skoro rezygnujesz z tego pomysłu to może mi podrzucisz namiary na gościa?
Problem będzie również pewno z pierwszą ławą pasażerów bo musi być odchylane siedzenie, żeby można było wsiąść do tyłu inaczej niż przez bagażnik :-)
A widziałeś może jakie pasy są zamontowane na tylnych siedzeniach? Bezwładnościowe?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » ndz paź 30, 2005 12:40 pm

Jak sprowadzisz to zakładej dodatkowe siedzonka i koniecznie pasy (choćby biodrowe) -najlepiej te oryginalne (choć niekoniecznie) dowiedz się gdzie w okolicy "logicznie wspólpracują" na stacji diagnostycznej i jazdaaaaa.....
i masz bezproblemowo na 7 osób -ot cała filozofia
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Awatar użytkownika
keicam 73
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: keicam 73 » ndz paź 30, 2005 8:08 pm

Witam,

Właśnie zrobiłem taką przeróbkę, pare godzin pracy,mały koszt i foteliki są zamontowane (koszt całej operacji - 2 fotele fiat punto 140zł +dwa pasy biodrowe z golfa II 20zł, dwa kątowniki 5x5cm dł110cm 20zł ,14 śrub + nakrętki wszystko atestowane wzmocnione 30zł).
:lol: :lol:
Fotele punto można zastąpić fotelami od cieniasa. :)2

Pozdrawiam
Keicam

awd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: awd » ndz paź 30, 2005 8:22 pm

Rozumiem, że do tyłu zamontowałeś dwa przednie fotele z punciaka? Nie przerabiałeś środkowego rzędu na uchylne? Jak będą wsiadać pasażerowie?
Napisz co na to przy przerejestrowaniu - o ile zamierzasz w dowodzie rejestracyjnym wpisać te 7 miejsc...

dzięki!!

Awatar użytkownika
keicam 73
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: keicam 73 » pn paź 31, 2005 9:26 am

Wtam,

Foteliki są zamontowane tyłem do kierunku jazdy. Ludziska będą wsiadać przez tylne drzwi, co do przeglądu to zero problemu - (okaże się w praniu) twierdził znajomy diagnosta.
- mam parę zdjęć więc mogę podesłać :D :D

Pozdrawiam
Keicam

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn paź 31, 2005 11:18 am

ja chyba bym optował za składanymi z tyłu ale jak kto woli....
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

awd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: awd » śr lis 02, 2005 1:35 pm

No jak tam - mogę liczyć na jakiś namiar, np. telefon ?
Fan pisze:Pewien gość -od którego biore częsci- ma troopka "90r. z angli na częsci i zamontowane są w nim oryginalne,składane siedzenia (czyli 7 miejsc) myślałem żeby przełożyć do siebie bo nie ma w tym nic skomplikowanego ale stwierdziłem że tył troopka będzie należał do mojego owczark :D

awd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: awd » śr lis 02, 2005 1:37 pm

A podrzuć te zdjątka - mój znajomy diagnosta jest ciekaw jak te foteliki są zamontowane - czy pasażerowie nie mają przez przypadek kolan pod brodą :-)
Swoją drogą jeśli foteliki są zamontowane tyłem do kierunku jazdy to pasy nie są niezbędne do rejestracji.
keicam 73 pisze:Wtam,

Foteliki są zamontowane tyłem do kierunku jazdy. Ludziska będą wsiadać przez tylne drzwi, co do przeglądu to zero problemu - (okaże się w praniu) twierdził znajomy diagnosta.
- mam parę zdjęć więc mogę podesłać :D :D

Pozdrawiam
Keicam

Fan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Fan » śr lis 02, 2005 7:56 pm

Witam.Sorry że tak późno z namiarem na te ławki (net padł) ale.. dziś podam ci adres tj:Kędzierzyn-Koźle ul.ściegiennego 2 nie mam teraz telefonu do gości ale jak się pali to wejdz na strone "auto giełda dolnośląska" w częsci di troopera i znajdziesz tam ogłoszenie z numerem (jak pamiętam to chyba 604842929 ale musze sprawdzić) :wink: pozdro pasy z tyłu bezwładnościowe

Fan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Fan » śr lis 02, 2005 8:19 pm

Co do tel. j/w to zgadza się (a na "autogiełdzie... ogłoszenia już nie ma ) 8)

Awatar użytkownika
woszi

Post autor: woszi » czw lis 03, 2005 7:07 pm

Zacząłem wałkować ten temat.
1 Szukam orginalnych siedzeń do tyłu jakby były jeszcze jakieś namiary to jestem chętny
2 Rzuciłem temat znajomemu diagnoście i niedługo będę wiedział jak wszystko wygląda od strony formalnej (oczywiście zaraz dam cynk)
Troopek '89 dłuuuuugi
wspomnienie (SIĘ DOIGRAŁ)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”