problem z odpalaniem na benzynie..

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

przemas_28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problem z odpalaniem na benzynie..

Post autor: przemas_28 » śr sty 10, 2007 7:56 pm

Witam. mam problem ze swoim tropkiem. Ciezko pali rano na benzynie. musze go długo przytrzymac na rozruszniku aby załapał. Pompka PALIWOWA SPRAWNA ma prawie 3.5 bara. jak juz zapali to proble m znika gasze i zapalam bez problemu. zaczeło to sie dziac jakie 3 tyg. po załozeniu gaziu BRC. moze ktos miał podobny problem to prosiłbym o pomoc irade pozdrawiam...
przemas
trooper 2,6i se

Awatar użytkownika
Maciej_20

Kontaktowanie:

Post autor: Maciej_20 » śr sty 10, 2007 9:17 pm

wtryski od nie uzywania benzyny , dosc szyko padaja , znam kilka przypadkow ze isuzu nie chodzi na bezynie (moje tez) .

Jak podłaczyli odciecie układu zasilania beznyna gdy chodzi na gazie ?
odłacza pompe paliwowa , czy wtryski ?

Awatar użytkownika
h5n1

Post autor: h5n1 » czw sty 11, 2007 9:03 pm

kiedys spotkalem sie z przypadkiem , ze przy odcieciu samej pompy silnik i tak zasysal sobie paliwo pracujac na gazie. Autko palilo piec litrow gazu a reszte paliwa, kopa mialo niezlego i grzalo sie jak jasna cholera. Jezeli to BRC to nie ma chyba takiej mozliwosci zeby nie zalozyli emulatora. magistrala paliwowa traci cisnienie podczas jazdy na gazie. mozna to ominac montujac dodatkowy guzik w kabinie zwierajacy na krotko przekaznik pompy paliwowej i w razie problemow z zapaleniem po prostu podpompowac paliwo do wtryskow. ten patent sprawdza sie rowniez przy wyjezdzeniu paliwa do zera. nie trzeba wtedy dlugo mielic. dobrym sposobem jest tez gaszenie samochodu na benzynie.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

przemas_28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: przemas_28 » pt sty 12, 2007 7:43 am

Witam. jak juz zapali, to chodzi normalnie na benzynie. nic nie kicha nie prycha. wiec wydaje mi sie ze wtryski są nie zapchane. byłem u tego co mi gaz zakładał to twierdzi ze to nie wina instalacji. a mechanik ze tak :) bądz tu mądry. chyba samemu bedzie trzeba dochodzic problemu. jak znajde to dam znac . ale miedzy czasie prosze jeszcze o rady , bede je sprawdzał. pozdrawiam
przemas
trooper 2,6i se

Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 » sob sty 13, 2007 12:10 am

Skoro wcześniej było OK to musi to byc wina instalacji. A gazownik ci się nie przyzna. Zapytaj u innego nie tego co Ci to zakładał.
Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER

przemas_28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: przemas_28 » pn sty 15, 2007 8:24 am

Witam. Zlokalizowałem problem. Pompka paliwa nie podaje przy rozruchu. Gdy sie połączy na krótko przy przekazniku to pali jak dziecko. Czy to wina przekaznika czy szukac problemu z sterowaniem gdzie indziej?Jak by ktoś miał pomysł to prosze o rade a ja dalej bede szukał i jak by co dam znac. Pozdrawiam.
przemas
trooper 2,6i se

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”