Hover / axiom / pajero

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Xshyshtoff

Kontaktowanie:

Hover / axiom / pajero

Post autor: Xshyshtoff » sob lut 11, 2017 11:24 am

Obrazek
czy to jest Axiom? i w jakim stopniu...
czy da się go podnieść o cal...?
Vehicross był ale się zbył
Mitzcek Monterrro-lubi podróże duże i nie duże
GOT Gekon Offroad Team

Łoren

Re: Hover / axiom / pajero

Post autor: Łoren » ndz lut 12, 2017 5:26 am

To jest GWM Hover , produkt z Chin , kiedyś oglądałem i zastanawiałem sie co to za cudo. Silnik to ma z M.pajero 2,4 B skrzynia , reduktor i pozostały osprzęt tez ze starego pajero. Rama i zawieszenie to najprawdopodobniej M.Pajero Sport albo stary 4-runner . Czy da się podnieść ? Nie wiem - jeśli sie da w pajero i 4-runner to w tym na pewno też. W każdym razie wygląda na to, że ze starych modeli poskładali auto z nowoczesnym wyglądem.
DII

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » ndz lut 12, 2017 6:58 am

Bo oni "kupili" tylko zespól napędowy z ramą - reszta to design Chinoli.
Zbowid

Awatar użytkownika
Xshyshtoff

Kontaktowanie:

Post autor: Xshyshtoff » ndz lut 12, 2017 12:27 pm

Zbowid pisze:Bo oni "kupili" tylko zespól napędowy z ramą - reszta to design Chinoli.
nie. to designe isuzu "uaktualnione" przez chinoli. Buda od 2002 do 2004 to Axiom.
Obrazek
GOT Gekon Offroad Team

Awatar użytkownika
Xshyshtoff

Kontaktowanie:

Post autor: Xshyshtoff » ndz lut 12, 2017 12:54 pm

Łoren pisze:To jest GWM Hover , produkt z Chin , kiedyś oglądałem i zastanawiałem sie co to za cudo. Silnik to ma z M.pajero 2,4 B skrzynia , reduktor i pozostały osprzęt tez ze starego pajero. Rama i zawieszenie to najprawdopodobniej M.Pajero Sport albo stary 4-runner . Czy da się podnieść ? Nie wiem - jeśli sie da w pajero i 4-runner to w tym na pewno też. W każdym razie wygląda na to, że ze starych modeli poskładali auto z nowoczesnym wyglądem.
"nowoczesnym" to pojęcie względne :D Osobiście bardziej mi sie podobał isuzu.. Te chińskie lampy są kulawe.. Poprawili je w 2010r. wtedy puścili wersję podobna do mazdy cx7
Obrazek
natomiast napędowo i silnikowo zostali z mitsu. Zapodali silnik poprawiony na 170KM i dołączanie napędu zrobili elektrycznie zamiast wajchą.
Czyli mówisz Loren- teoretycznie drązki i sprężyny jak w każdej normalnej terenówce są? przy lifcie, chcąc zmienić rozmiar kół granicza nas wielkość nadkola? lift zawiasu lub lift budy to tematy przerabiane nie raz więc i tu maja zastosowanie.. Wszak to Isuzu z zawiasu. Więc pokrewne z oplem Frontera B ... chyba..Pomijając wielkość-rozmiarówkę ramy, budowa standardowa?
GOT Gekon Offroad Team

Łoren

Post autor: Łoren » pn lut 13, 2017 4:15 am

Ja to oglądałem to cudo pewnie ze 3 lata temu, więc szczegółów nie pamiętam co do zawieszenia .Szukaliśmy wtedy jakiegoś auta dla żony i na placu stało takie dwie sztuki tego Hovera H3 - jeden był własnie sprzedawany , pod maską silnik był z mitsubishi skrzynia i reduktor tez , wewnatrz wszystkie przełączniki przy kierownicy tez z mitsubishi . Wnętrze moim zdaniem wykończone ładnie , skóry , drewno(chyba) albo coś co go dobrze imitowało. Ramę to miało na pewno . Jak było w kolejnych modelach nie wiem . Mnie sie ten samochód podobał i gdyby nie fakt że mieliśmy wtedy mocno ograniczony budżet to kto wie czy bym się na to nie skusił.
DII

Awatar użytkownika
Xshyshtoff

Kontaktowanie:

Post autor: Xshyshtoff » pt lut 17, 2017 6:23 pm

wiec tak: rama i zawias to isuzu rodeo/opel fronteraB 5D. Silnik, skrzynka, reduktor to mitsubischi. Ale co ciekawe-rozmawiałem z forum frontery i się okazuje że w ostatnich modelach frotki, napęd 4x4 dołączany był guziczkiem /pomińmy czy elektrycznie czy pneumatycznie bo nie wiem/ a reduktor standardowo wajchą. Natomiast w tym "cudzie" GWM do 2008 roku było rozwiązanie mechaniczne wajchą ale od 2009 jest pokrętełko 2H-4H-4L. Elektryka dołącza przedni wał i DOPINA PRZEDNIĄ PÓŁOŚKĘ. Takie coś miał pajero ale robione pneumatycznie chyba? Elektryczne sterowanie dopinką wału i dopinką półosi isuzu robiło od 1997 do 1999 roku w vehicrossie.. Pewnie potem wylądowało w trooperze i montereyu. Więc wygląda że w Hoverze wrócili do tego rozwiazania... Pokrętełko robi robotę wajchy.
GOT Gekon Offroad Team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”