Panowie!
Jak w temacie, a w szczególności przez tylne drzwi. Jakie macie pomysły na uszczelnienie? Po wczorajszej burzy miałem w bagażniku kałużę. Pewnie biedak stał pod złym kątem;) Nie no coś muszę z tym zrobić.
leci mi do środka
Moderator: Albert_N
leci mi do środka
(Trooper 2.6 + Vitara 1.6) * LPG
Jeśli masz dobre uszczelki to nie powinno Ci napadać. U góry masz rynienkę i drzwi elegancko się pod nią chowają. Z drugiej jednak strony w burzę dziwne rzeczy się nieraz dzieją...
U mnie natomiast notorycznie przecieka szyberdach, ale z tego co czytałem nie tylko ja mam takie przypadłości

U mnie natomiast notorycznie przecieka szyberdach, ale z tego co czytałem nie tylko ja mam takie przypadłości

Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
No właśnie, przez szyberdach też mi leci:( Trochę temu zaradziłem. Kupiłem w kastoramie taką uszczelkę o profilu D i wkleiłem ją pod uszczelkę szyberdachu do okoła. Na zakrętach musiałem stworzyć jakieś załamania bo teraz tylko tam się sączy ale jest już znacznie lepiej. Chyba poprawię w tych miejscach silikonem i tyle.
Jeśli chodzi o drzwi, to słyszałem o takim patencie, że do oryginalnej uszczelki do jej srodka wprowadza się elstyczny wężyk... Czy ktoś z kolegów to testował?
Jeśli chodzi o drzwi, to słyszałem o takim patencie, że do oryginalnej uszczelki do jej srodka wprowadza się elstyczny wężyk... Czy ktoś z kolegów to testował?
(Trooper 2.6 + Vitara 1.6) * LPG