Zbiornik paliwa 2,6 benzyna
Moderator: Albert_N
Zbiornik paliwa 2,6 benzyna
Witam i proszę o pomoc w rozwiązaniu kolejnego problemu. samochód chodził kulawo na benzynie.Po zdiagnozowaniu okazało się iż pompa paliwowa daje różne ciśnienie.Po wyjęciu zbiornika okazało się iż nie nadaje się on do użytku.Pytanie czy ktoś wymieniał zbiornik na inny,jeżeli tak na jaki i jak z mocowaniem pompy paliwowej,czy ewentualnie można wsadzić inną.
Poszukaj oryginalnego zbiornika, to rzecz którą rzadko się wymienia, więc handlarze mieć go powinni... Kiedyś przez dłuższy czas ktoś wystawiał zbiornik i pompę paliwa na allegro, ale widziałem że już poszła.
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Ja do siebie akurat znalezc nie moglem to polutowalem dziury w starym i 3 rok nic nie kapie
.
A jak mi pompa padla to zamontowalem zewnetrzna od Opla Senatora (cisnienie robocze takie samo a wydajnosc ciut wieksza) w miejscu filtra paliwa a filtr przenioslem pod maske.
Teraz jak padnie pompa to wymiana jest dziecinnie prosta,podobnie jak filtr paliwa.

A jak mi pompa padla to zamontowalem zewnetrzna od Opla Senatora (cisnienie robocze takie samo a wydajnosc ciut wieksza) w miejscu filtra paliwa a filtr przenioslem pod maske.
Teraz jak padnie pompa to wymiana jest dziecinnie prosta,podobnie jak filtr paliwa.
Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny
###
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny

- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
U mnie sprawdził się zbiornik razem z pompą od Poldka tego na wtrysku. Mniejszy jest wprawdzie bo ma chyba 45l ale jak na auto z LPG to wystarcza. Jedyny mankament jest taki że wskaźnik paliwa pokazuje teraz odwrotnie. To znaczy na pustym baku 'F' a na pełnym 'E'. Można się przyzwyczaić. Lepsze to niż dziury w zbiorniku.
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16