selim pisze: ↑śr lip 28, 2021 7:54 am
Opisuje procedurę naprawy
Od 25 lat zajmuje się sprzedażą czesci , od paru lat warsztat napraw …temat znam
3.1 diesel inna bajka ….3.2 się w góry nie nadaje
przynajmniej nie w które ja jeżdżę
błąd , ze sprzęgiełek manualnych nie założyłem
auto terenowe…. musi mieć silnik z traktora !
oczywiście plusy tez ma ….ale , ja wracam do discovery
może się to więcej dupi , ale jest czym naprawiać
eeeeee to dobrze że ja tej mundrości nie znałem wcześniej, bym się bał 3,2 gdziekolwiek jechać a w Alpy, Kaukaz i Ural to już zupełnie
pitolicie @selim jak potłuczony, jak bym tym autem nie zrobił 500kkm to może bym miał wątpliwości, a w góry duża benzyna o niebo lepsza niż dychawiczny diesel któremu zaczyna brakować powietrza już na 2000m.n.p.m, 3,1 ratuje jeszcze turbina ale i tak szału przy 3500m.n.p.m nie ma, benzyna nie ma z tym żadnych problemów

ale się "nie nadaje"
co do części to przerabiałem te tematy wiele razy, do 3,2 (tak jak i do 3,5 jak do 3.0 i 3,1) nie ma problemu z częściami, jeśli wie się co chce się kupić 99% części jest dokładnie tych samych co w innych trooperach z tego samego okresu, albo w innych oplach/izuzu/ dewoo, mazdzie, polnezie czy nawet jaguarze
i właśnie największy problem jest z osobami które sprzedają części (nie twierdze że to Ty, nigdy chyba części mi nie sprzedawałeś) po VIN nie wychodzi to "nie ma i [cenzura]", po numerze części nie ma, to część nie istnieje, jestem w stanie to zrozumieć bo ludziom się szukać po prostu nie chce ale mając internet takie rzeczy są do znalezienia w 10 minut dla niewprawnego człeka, a nie dla osoby zajmującej się tym na co dzień

(są też sklepy gdzie nie ma z tym problemu i wszysko można kupić bez większych problemów, przykładem jest mój wioskowy sklep

, znaleźli nawet alternator nissana przy któyrm oficjalny importer się poddał, i to w 2 dni, kwestia chciejstwa i pomysłu czasem)
drugi problem (dotyczący wszystkich samochodów mniej popularnych niż golf) to warsztat który auto serwisuje, jak się ma szczęście i trafi na porządnego mechanika, należy się tego trzymać i nie marudzić, bo obecnie to jest wielki problem