A nie masz przypadkiem za dużo tych wałówyogi_07 pisze:Drugi wałek czeka w zapasie - i nie może się doczekać.......

Moderator: Albert_N
Za niewiele większą kasę kupisz już w Polsce cały sprawny motor... więc nie wiem, czy warto kupować sam wałek za te pieniądze...yogi_07 pisze:(...) a nowy wał w Niemczech kosztuje ok. 480 euro.....więc można klęknąć....
Ta, rzeczywiscie, jakby tak liczyc po kawalku (najlepiej z magazynu autoryzowanego serwisu) to byle Matiz bedzie 100 kafli kosztowacMAZUR73 pisze:na allegro jest goły motor 2,8 td za 7500 zł nowy w skrzyni
drogo ale jak by tak policzyć głowica , blok , wał i inne duperele typu uszczelki , uszczelniacze ,szlify i regeneracje to może się okazać że cena umiarkowana
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=155489604
To kontrolka pracy świateł kierunkowskazów w przyczepie - jak się przyjrzysz tej kontrolce, to zauważysz, że ma piktogram haka holowniczego...Mat S pisze:Kolejna zagadka:
czy w waszych egzemplarzach światła awaryjne, oprócz czerwonej kontrolki między zegarami, też (jak u mnie), mają zieloną kontrolkę tuż poniżej deski rozdzielczej, na lewo od kolumny kierowniczej?...
No jasne, że dobrze! ciepłe paliwo ma więcej mocy i możesz w ten sposób przerobić swój motor na (a raczej zbiornik paliwa) na silnik rakietowy...Mat S pisze:(...) ALE pod tą podłogą jest zbiornik paliwa. I też się grzeje i to na pewno mocniej niż podłoga w bagażniku. To źle czy dobrze?
Co prawda to prawda koszta są masakryczne, ale fakt jest taki że większość nowych diesli pracuje na kole dwumasowym.mazur73 pisze:tak, tak koło dwumasowe to jest zajeb.... wynalazek zwłaszcza dla serwisów kosztuje dwa razy więcej i w dodatku sypie się co chwila a i wymiana o wiele bardziej zawiła więc byle kowalski sam nic nie zrobi bo to KOŁO DWUMASOWE PANIE I MUSOWO DO SERWISU!
, no ale możliwe że wały nie pękaja
Jeżdżąc w mocnym zapyleniu - powinno się wymieniać filtr powietrza znacznie częściej, niż co 10kkm - logika tego stwierdzenia jest chyba jasna i nie wymaga dowodu...yogi_07 pisze:Wczoraj wydukałem razem ze słownikiem Niemiecko - Polskim z instrukcji obsługi troopera, że w przypadku jazdy po "zapylonych i zakurzonych" drogach, w korkach itp. wymiana oleju w silniku po 2500 km.....no szkoda że nie po każdych 100km.....ale w sumie "Skośnooki" jakis to badał i wyciągnął wnioski - tylko pytanie czy prawidłowe? (...)
Oczywiście, że możesz liczyć na pomoc innych, po to forum jest, ale zanim zadasz pytanie, sprawdź, czy czasem ktoś już nie miał tego problemu i nie została już mu udzielona odpowiedź - opcja Szukaj. Czasami tu są nerwowi goście.BEA pisze:Cześć! Zaczne może od prezentacji. Mam na imie Beata posiadam Troperka 2,8 TD od 2 lat i nie moge nic złego na niego powiedzieć. Czy moge na Was liczyć jak bym miała jakieś pytania?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość