GAZ do TROOPKA 2,6mpi
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
panowie też jezdze na gazie troperem juz prawie rok i niemam zadnego problemu nawet sie mi wydaje ze lepiej chodzi na gazie nisz na bęzynie pali mi srednio od 15 do 18 w zimie mam 90 butle i wchodzi mi doniej jakieś 55 litrów gura do 60 l robie w granicach 400 kilometrów i jest ok i polecam kazdemu gaz do ałta wychodzi jeszcze taniej nisz disel
I budźsz nie zdrowe emocjematee2 pisze:Ja mam zwykłą instalke no i w lecie wyszło mi 11litrów w trasie na 100 a w zimie spala nie wiecej niz 15 w trasie a miasto to nie licze ale itak wychodzi taniej niz td

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- jestem tu nowy...
witajcie!mam chęć założyć gaz do swojego troopera zastanawiam sie nad instalacją 2 generacji w związku z ty mam pytanie jak silniki pracują na tym typie instalacji, chodzi mi o wystrzały, niszczenie przepływomierzów itd... Może lepiej dołożyć i założyć sekwencje ale nie wiem czy mi sie opłaci finansowo (robie małe przebiegi i nie używam auta do ekstremalnej jazdy), pozdr Piotr
peterchen
Re: GAZ do TROOPKA 2,6mpi
Ja mam na gazie sekwencję proszę o podanie luzów zaworowych jak ktoś wie Troper 2,6i
Ponówmy temat bo użytkowników Troopków pewnie przybyło. Założyłem sobie sekwencję Diego i spala mi w jeździe mieszanej 15-16 l gazu przy dosyć spokojnej jeździe (ok. 95-100 km/h trasa, 75 miasto, sporadycznie 15 minut w terenie). Na zbiorniku 60 l robię 320 km (spalanie 48l/320km). Polecam gaz do troopka bo powoduje że jazda staje się przyjemnością a nie patrzeniem na uciekającą kasę tj. wir w baku... 

Trooper 2.6i kat + sekwencja DIEGO G3
-
- jestem tu nowy...
Re:
Np to coś jak u mnie. Z tym że zimową porą w mieście na krótkich odcinkach i co za tym idzie na niedogrzanym silniku wcina 20l gazu. Nie wiem jak w lecie bo auto kupiłem na jesieni ale podejrzewam że nie wiele mniej.Mavv pisze:witam . mam 2.6i z gazem w trasie 16litrow w miescie 23 litry .,![]()
![]()
idzie jek rakieta
![]()
![]()
kasa z portwela

będzie mniej , zimno jednak nie wpływa dobrze na spalanie , spalanie może spaść nawet do 5 litrów .