SKRZYNIA AUTOMAT W ISUZU TROPER
Moderator: Albert_N
SKRZYNIA AUTOMAT W ISUZU TROPER
Chce kupić Isuzu Tropera z automatyczna skrzynia biegów i silnikiem 2.6i.Co sądzicie o automatach w takim samochodzie .Samochodu nie będzie używany w terenie ,może sporadycznie ?.Potrzebuje do ciagania przyczepy kampingowei i zwykłej,czasami lawety.
-
- jestem tu nowy...
Odradzam automata !!!
Ostatnio zastanawiałem się nad Monterey-em z automatem.
Całe szczęście, że trochę się przeciągnęło, bo skrzynia po remoncie na gwarancji (koszt 3500PLN) zaczęła się chrzanić. Koleś jak znowu usłyszał cenę to się wku... i właśnie wymieniają mu na manuala (używana skrzynia manualna kosztuje do 1000PLN).
Kilka lat temu znajomemu w Durango padła skrzynia automat - koszt wymiany (naprawić się nie dało) 15000PLN
!
Trooper z automatem to rzadko spotykane auto (pierwszy raz o takim słyszę), więc jakby co to mało który mechanik będzie potrafił cokolwiek pomóc.
Szczerze odradzam automata.
Całe szczęście, że trochę się przeciągnęło, bo skrzynia po remoncie na gwarancji (koszt 3500PLN) zaczęła się chrzanić. Koleś jak znowu usłyszał cenę to się wku... i właśnie wymieniają mu na manuala (używana skrzynia manualna kosztuje do 1000PLN).
Kilka lat temu znajomemu w Durango padła skrzynia automat - koszt wymiany (naprawić się nie dało) 15000PLN

Trooper z automatem to rzadko spotykane auto (pierwszy raz o takim słyszę), więc jakby co to mało który mechanik będzie potrafił cokolwiek pomóc.
Szczerze odradzam automata.
Automat w samochodzie terenewym nie jest najlepszy jeszcze do ciągania przyczepy to porażka jezdziłem Pajero TD automatem po mieście spoko sie jezdzi ale na trasie z lawetą palił 16-17l ON z manualną skrzynią ten sam samochód palił z lawetą max 12l
NISSAN TERRANO 2.7 TD I INNE SAMURAI TO JEST TO!!! STARACHOWICE