tłumik to troopka ???
Moderator: Albert_N
tłumik to troopka ???
gdzie najtaniej kupic tlumnik i jakiej firmy i czy mozna dopasowc od czegos??
-
Jeśli cię interesuje wydech po prostu zarąbisty. Przyjedź do chrzanowa. Tutaj zrobili mi tłumnik : strumienica i podwójna przelotowa rura zakończona dwoma 100 mm owalnymi końcówkami zagiętymi do góry. Piękny basowy dzwięk i zwiększenie mocy o około 7 km.
Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
Sczegolnie ta strumienica to ogromna moc dodaje..cziter pisze:Jeśli cię interesuje wydech po prostu zarąbisty. Przyjedź do chrzanowa. Tutaj zrobili mi tłumnik : strumienica i podwójna przelotowa rura zakończona dwoma 100 mm owalnymi końcówkami zagiętymi do góry. Piękny basowy dzwięk i zwiększenie mocy o około 7 km.
Kurcze a Chojnacki sie nie zna i tuning robi bez strumienic no.. a tu 7 koni za free jest!

- GRZECZNY007
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
witam . Panowie ja wam powiem co ja zrobilem ... mialem calkiem dobry tlumik ... , ale poprostu go wywalilem .. i na calej dlugosci jest tylko rura o katalogowych rozmiarach no moze troszke wiekrza ...
mam 2.8tdi .. dziwek jest super .. i wcale nie za glosny .. a przy tym nie wywalilem 900 zl ..
choc w benzynie pewnie wywalic calkowicie tlumik to byla by naprawde glosna i mandatowa sprawa
pozdrawiam
mam 2.8tdi .. dziwek jest super .. i wcale nie za glosny .. a przy tym nie wywalilem 900 zl ..

pozdrawiam
ISUZU TROOPER 2.8TDI LONG
GG 5483012
GG 5483012
-
- GRZECZNY007
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
JA CHYBA OD MERCEDESA "STODOLY " MIALEM TLUMIK ZALOZONY ... ALE ZGADZAM SIE BORIS ZE TO TURBINA SWOJE ROBI
I RACZEJ NAWET NA PROBE NIE BEDE JEJ SCIAGAL
DLA MNIE TEN DZWIEK KTORY JEST AKTUALNIE JEST OK ..W KABINIE TYLKO CIUTKE ZWIEKRZYLA SIE GLOSNOSC .. ALE NIEZNACZNIE WIEC NAWET DALEKIE PODROZE NIE MECZA
POZDRAWIAM

I RACZEJ NAWET NA PROBE NIE BEDE JEJ SCIAGAL

DLA MNIE TEN DZWIEK KTORY JEST AKTUALNIE JEST OK ..W KABINIE TYLKO CIUTKE ZWIEKRZYLA SIE GLOSNOSC .. ALE NIEZNACZNIE WIEC NAWET DALEKIE PODROZE NIE MECZA

POZDRAWIAM
ISUZU TROOPER 2.8TDI LONG
GG 5483012
GG 5483012
- Ambrozy
- jestem tu nowy...
Tłumik i rura do tropka pasuje po niewielkich przeróbkach od frontery, ja tak zrobilem i jestem zadowolony. Wymiary tłumika identyczne co w oryginale, średnica rury taka sama, mocowania rury bardzo zbliżone do oryginału a cena rury i tłumika oczywiście polskiej produkcji Polmostów chyba 135 zetow za całość, całość aluminiowana. Za takie pieniądze jak 2 lata wytrzyma to i tak dobrze.
Isuzu Trooper 2.6 89r. gazówka ...