Centralka centralnego zamka
Moderator: Albert_N
- kenga
- jestem tu nowy...
Centralka centralnego zamka
Gdzie w Trooperze toto się znajduje? W dzwiach? Zamek padł, bezpiecznik jest w porządku. Nie wiem gdzie rozpocząć poszukiwania.
Pozdrawiam
Kenga
Pozdrawiam
Kenga
- kenga
- jestem tu nowy...
Zamki chodzą, wszystkie, tyle ża każdy z osobna. Odwidziała im się praca zespołowa, dlatego musze poszukać centralnki i sprawdzić wszystkie kabelki.
Co do stacyjki to nie pomogę, swojej nie oddam.
Kiedyś zatrzasnąłem sobie jedyny kluczyk w samochodzie i musiałem się włamywać. Od tamtej pory po każdym zakupie auta pierwsze co robię to dorabiam 2 kluczyki i jeden bunkruję w domu.
Pozdrawiam
Kenga
Co do stacyjki to nie pomogę, swojej nie oddam.

Pozdrawiam
Kenga
-
Generalnie tylko zamek w drzwiach kierowcy "steruje" pracą "zespołową" jeżeli w nim coś poszło (np. cięgno do centrala, przewód, czy cóś) to dupa. Jak zamykasz zamek od pasażera to tylko ten jeden się zamyka reszta nie przynajmniej u mnie tak było wiec na początek proponuję "oględziny" zamka w drzwiach kierowcy a potem ewentulana reszta. Co do "centralki" nie mam pojęcia gdzie ona jest ale na pewno gdzieś na końcu przewodów odchodzących od zamka "kierowcy"

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

-
-
- Kontaktowanie:
W drzwiach kierowcy wraz z siłownikiem CZ połączony cięgnem jest włącznik centrala na pozostałe zamki. U mnie zdarzyło się, że zaśniedziały styki i objawy były takie same. Jeśli wspomniana przez przedmowców centralka nie będzie przyczyną, to sprawdź moją diagnozę.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.
- kenga
- jestem tu nowy...
Usiadłem nad tym w niedzielę i okazało się, że i jedno i drugie.
Czyli i styki centralki "zzieleniały", i przełącznik w drzwiach (dzięki kal-gary) również był mocno zaśniedziały. Na malutkiej rolce w przełączniku zebrało się mnóstwo miedzianego, brudnego osadu, pewnie nawet się już nie kręciła. Całe szczęście wszystko jest łatwo rozbieralne.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
kenga
Czyli i styki centralki "zzieleniały", i przełącznik w drzwiach (dzięki kal-gary) również był mocno zaśniedziały. Na malutkiej rolce w przełączniku zebrało się mnóstwo miedzianego, brudnego osadu, pewnie nawet się już nie kręciła. Całe szczęście wszystko jest łatwo rozbieralne.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
kenga
- kenga
- jestem tu nowy...
Nie, gazu jeszcze nie ruszałem i prawdę mówiąc oprócz tej sprężynki w parowniku to nie mam innych pomysłów. Poszperam dzisiaj na forum, może znajdę jakieś wskazówki, a i vandale mają zajrzeć pod maskę.
Muszę też poszukać miejsca gdzie można kupić przekaźniki, główny i pompy paliwa (wyglądają na takie same), bo mam wrażenie że są padnięte.
kenga
Muszę też poszukać miejsca gdzie można kupić przekaźniki, główny i pompy paliwa (wyglądają na takie same), bo mam wrażenie że są padnięte.

kenga