Felgi do Troopera
Moderator: Albert_N
Felgi do Troopera
Może Macie doświadczenia z doborem felg bo jeżeli chodzi o rozstaw otworów i średnicę otworu wewnętrznego to jest to doś pospolita felga UAZ , GAZ i wiele innych autek) ale boję się innych haczyków (ET ,itp.).
Re: Felgi do Troopera
i tu sie mylisz kolego....felgi Isuzu sa wymienne z : Opel,Nissan,Mits.,Toyota...MAZUR73 pisze:...to jest to doś pospolita felga UAZ , GAZ i wiele innych autek) ale boję się innych haczyków (ET ,itp.).
Gaz ,Uaz ...maja felgi mocowane na 5 srub...
nie pamietam jakichs haczykow..
pozdrawiam
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

Sam robilem przymiarki felg od frotki starej i nowej ( ostatniej) - niby te same a jednak troche sie roznily otworkiem - moze zbieg okolicznosci
Generalnie otwor centralny chyba ne jest tak bardzo wazny - wydaje mi sie osobiscie . Znajomy ladnych kilka lat jezdzil honda na felgach saba ktory ma sporo wieksza srednice od hondy i nic , bo i tak felge centruja nam nakretki .
Jedyna niedogodnosc to w przypadku kiedy mamy doczynienia ze srubami a nie szpilkami w piascie to zmontowanie na niej kola, ale to moja osobista dewagacja na w/w temat i moge sie mylic
Pozdrawiam
Maciek

Generalnie otwor centralny chyba ne jest tak bardzo wazny - wydaje mi sie osobiscie . Znajomy ladnych kilka lat jezdzil honda na felgach saba ktory ma sporo wieksza srednice od hondy i nic , bo i tak felge centruja nam nakretki .
Jedyna niedogodnosc to w przypadku kiedy mamy doczynienia ze srubami a nie szpilkami w piascie to zmontowanie na niej kola, ale to moja osobista dewagacja na w/w temat i moge sie mylic

Pozdrawiam
Maciek
Trooper 2.6i "LS" long 91r.
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!
-
Nie ma znaczenia otwór centrujący. Można zamieniać od Pajero, Frotki, Nissana, Toyoty - wszystko podchodzi - za wyjątkiem ozdóbek czyli takich festyniarskich imitacji HUB'ów - one są robione pod otwór i od Pajero nie będą pasować do Trupka. Sam zresztą mam felgi 16'' od Patrola i zakładam czasem do Trupka, tak jak na zimę zakładam 15'' od Pajero.