Witam, po raz pierwszy
Rzecz jest o samochodzie opel monterey 3.0 DTi 98 r - Isuzu Trooper. Potrzebuje waszego doświadczenia.
Problem sprowadza się do tego, że na naszym rynku nie mogę dostać świec do tego auta. Dzwoniłem do Bosch`a, NGK, kilku hurtowni motoryzacyjnych. Niema. Jedynie opel zaproponował mi ,okazyjnie, 250 zł za sztuke (x4).
Dobrym rozwiązaniem byłoby wyjęcie świec z auta i szukanie po numerach zamienników. Problem w tym, że widziałem już przypadki podmieniania świec w sprzedawanych samochodach , tak żeby jakoś tam się turlały.
Kupa polega też na tym, że żaden z producentów i sprzedawców nie może mi podać numerów świec dedykowanych do tego auta.
Myślałem o sprowadzeniu świec zza granicy, ale nie wiem skąd.
Ostatecznie znalazłem coś takiego -HKT. Niby produkt japoński, ale pierwszy raz słyszę. Nie mam pojęcia nawet jakiej firmy świece szły na pierwszy montaż do tego auta.
Ludzie, w kraju której kategorii przyszło nam żyć.
Skończyły mi się pomysły. Co o tym myślicie ?
Pozdrawiam, Jurek z Warszawy
Opel/ Isuzu Trooper - świece HKT ?
Moderator: Albert_N
Sprobuj pod tym telefonem - 0226785340 Nippon
Swojego czasu szukalem pierscienia oporowego walu korbowego(panewka ustalajaca walu), i tylko tam to mieli , wiec moze uda ci sie ze swiecami .
Nie wiem czy przypadkiem nie maasz takiego samego silnika jak w autach dostawczych isuzu, poszukaj w necie sprzedawcy aut dostawczych isuzu a pewno znajdziesz odpowiedz, ewentualnie poszukaj w www.beru.com, lub www.beru.de
Pozdrawiam
Maciek
Swojego czasu szukalem pierscienia oporowego walu korbowego(panewka ustalajaca walu), i tylko tam to mieli , wiec moze uda ci sie ze swiecami .
Nie wiem czy przypadkiem nie maasz takiego samego silnika jak w autach dostawczych isuzu, poszukaj w necie sprzedawcy aut dostawczych isuzu a pewno znajdziesz odpowiedz, ewentualnie poszukaj w www.beru.com, lub www.beru.de
Pozdrawiam
Maciek
Trooper 2.6i "LS" long 91r.
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!