magnetyzery
Moderator: Albert_N
-
-
- Kontaktowanie:
magnetyzery
Witam.
Dawno nie byłem na forum, bo i nic nie dolega. W przypływie wolnego czasu, pomyślałem sobie, aby coś dla swojego troopka zrobić. I tak mnie tchnąło aby zapodać mu magnetyzery. Jeśli przerabiał już może ktoś ten temat, to chętnie zapoznam się z wiedzą. Motor 2,8 tdi dla ścisłości.
Dawno nie byłem na forum, bo i nic nie dolega. W przypływie wolnego czasu, pomyślałem sobie, aby coś dla swojego troopka zrobić. I tak mnie tchnąło aby zapodać mu magnetyzery. Jeśli przerabiał już może ktoś ten temat, to chętnie zapoznam się z wiedzą. Motor 2,8 tdi dla ścisłości.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.
To jakieś tanie dorwałeś bo te co ja oglądałem to po 200-400 zeta na jeden układ byłycziter pisze:ZA magnesy zapłaciłem 12 zł. A przy spalaniu rzędu 17 litrów/100km warto spróbować

A z tymi magnesami to wygląda tak :
1. Zaczynasz o nich myśleć
2. Dochodzisz do wniosku że życie bez nich niema sensu
3. Wywalasz kasę i już jesteś szczęśliwy
4. Tak bardzo chcesz żeby działały że podświadomie zaczynasz jeździć delikatniej (mniej gazu , na luz przed światłami , szybsze zmiany biegów itp.) no i masz te 1-2 litry zaoszczędzone
5. Po pewnym czasie twój styl jazdy wraca do normy - magnesy przestają działać

6. Dalej bojąc się że ktoś cię wyśmieje( że dorosły chłop a w duchy uwierzył) opowiadasz wszystkim że działają i polecasz gorąco (a co niech inni też mają w plecy)

-
-
- Kontaktowanie:
Całkiem możliwe, że to działanie na psychikę, ale też i wydatek kilku dyszek nie uszczupli nam portfela. A i na browca - po zakończeniu dzieła montażu - wystarczy. Te ceny 200-400 zeta, to chyba w jakimś najdroższym serwisie. Przeca to magnesy pracują, a nie estetyczna obejma, która je podtrzymuje, czy też miły mechanik, który nas kasuje. Magnesy są na każdej giełdzie, czy w internecie. Chociaż tak sobie myślę, że jak będzie się lać do baku jakieś gówno, to żadne magnesy nie pomogą.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
MAZUR73 pisze:To jakieś tanie dorwałeś bo te co ja oglądałem to po 200-400 zeta na jeden układ byłycziter pisze:ZA magnesy zapłaciłem 12 zł. A przy spalaniu rzędu 17 litrów/100km warto spróbowaćKupić na Gaz , bęzyne i powietrze i tysiąc nie twój!!
A z tymi magnesami to wygląda tak :
1. Zaczynasz o nich myśleć
2. Dochodzisz do wniosku że życie bez nich niema sensu
3. Wywalasz kasę i już jesteś szczęśliwy
4. Tak bardzo chcesz żeby działały że podświadomie zaczynasz jeździć delikatniej (mniej gazu , na luz przed światłami , szybsze zmiany biegów itp.) no i masz te 1-2 litry zaoszczędzone
5. Po pewnym czasie twój styl jazdy wraca do normy - magnesy przestają działać![]()
6. Dalej bojąc się że ktoś cię wyśmieje( że dorosły chłop a w duchy uwierzył) opowiadasz wszystkim że działają i polecasz gorąco (a co niech inni też mają w plecy)![]()
![]()

Tak czytam i czytam
- chlopaki skoro tak bardzo chcecie to zalozcie sobie glosniki przy silniku
- efekt bedzie taki sam jak z magnetyzerami, a i muze bedzie slychac lepiej na zewnatrz
Co poniekorym bedzie lepiej bo beda miec dwa w jednym
ps:lepiej te kase na SYLWESTRA wydac co by bylo weselej i przyjemniej.
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU
2006
Dla Was i Waszych najblizszych , oraz co by sie nam w przyszlym roku auta nie kasztanily i jak najdluzej nam sluzyly
Serdecznie pozdrawiam
Maciej Dubiel

Co poniekorym bedzie lepiej bo beda miec dwa w jednym

ps:lepiej te kase na SYLWESTRA wydac co by bylo weselej i przyjemniej.
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

Dla Was i Waszych najblizszych , oraz co by sie nam w przyszlym roku auta nie kasztanily i jak najdluzej nam sluzyly

Serdecznie pozdrawiam
Maciej Dubiel
Trooper 2.6i "LS" long 91r.
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!
Jeśli nie ma co się lubi to się lubi co się ma!!!