Polecane opony do Troopera
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Polecane opony do Troopera
Witam Panowie
Prośba - zanim uda mi się ściągnać Manual może bedzie szybciej.
Rozmiar opon do Troopka - wg danych fabrycznych.
Beę też wdzięczny za indywidualne przemyślenia. (samochód niepodniesiony).
Z góry dziekuje
Prośba - zanim uda mi się ściągnać Manual może bedzie szybciej.
Rozmiar opon do Troopka - wg danych fabrycznych.
Beę też wdzięczny za indywidualne przemyślenia. (samochód niepodniesiony).
Z góry dziekuje
Kiedyś gdzieś tutaj zamieszczałem linka do zdjęcia z mojego autka - jest tam nalepa z rozmiarami opon i wartości ciśnienia. Poszukam, może znajde to podam raz jeszcze.
Co do samego rozmiaru to ja mam u siebie 31x10,5x15 - chyba największy możliwy rozmiar, jaki pasuje bez przerabiania samochodu...
Co do samego rozmiaru to ja mam u siebie 31x10,5x15 - chyba największy możliwy rozmiar, jaki pasuje bez przerabiania samochodu...
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Znalazłem to wspomniane wcześniej zdjęcie: KLIKNIJ TUTAJ
Silvestr
-
- jestem tu nowy...
Wielkie dzięki,
krótko a treściwie.
krótko a treściwie.

Silvestr pisze:Znalazłem to wspomniane wcześniej zdjęcie: KLIKNIJ TUTAJ
- boromir
- jestem tu nowy...
a tu jest kalkulator oponek pozdro
http://www.xs4all.nl/~haroldb/calculato ... lator.html
moze sie do czego nada
http://www.xs4all.nl/~haroldb/calculato ... lator.html
moze sie do czego nada
felgi od vitarki nie pasuja do troopera (mitsu,nissan,opel-te pasuja)zabiszon pisze:sory za spam. wiem że temat był przerabiany 1000 razy ale musze się szybko zdecydować, a nie mogę dojść ładu z rozmiarami opon.
mam do kupienia opony KUMHO lekko używane na SUZUKI VITARA rozmiar 255/60/15 102H, a w moim TROOPKU mam w tej chwili 215/R15 S100 dodam że mój TROOPEK jest trochę podniesiony. cena za te oponki to 500zł za komplet i ewentualnie 1000zł za alumy od Vitarki tylko nie wiem czy to wszystko ma sens. Te alumy nie wiem czy będą pasowały. Mam wrażenie że te oponki są niżśze od moich.
Pomocy bo jestem zielony. Troopka mam dopiero od miesiąca.
co do opon...jesli chcesz tylko na plaskie to moga byc tyle ,ze wolalbym węższe np 235(mniejsze zuzycie paliwa,nie wozi w koleinach)
pozdrawiam
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

- fourup
- Kontaktowanie:
pozwole sobie dorzucic slow kilka w temacie 
wszystkie ponizsze oponki mialem w swoim troopku, wiec wiem o czym pisze. autko jest NIEPODNOSZONE (jeszcze
):
- 205SR16 jakies michalinki - na czarne: dobre; teren - raczej kiepsko...
- 225/75R15 goodyear at/r - na czarne dobre; teren - robią dobrze, ale zdecydowanie za male!
- 33"x10.5"x15" bfg mt - na czarne...
; teren - rewelacja!
generalnie 33 wchodza bez problemow do niepodniesionego auta, ale bez poszerzen (dot.: Magic II). W versji z poszerzeniami wchodzi rozmiar 235/85R16 (okolo: 32"x9.5"x16") i robi dobrze (są m.in u PowerMac'a)...
33" w niepodniesionym troopku:
,
,
, 
(oczywiście, po kliknięciu będą większe).

wszystkie ponizsze oponki mialem w swoim troopku, wiec wiem o czym pisze. autko jest NIEPODNOSZONE (jeszcze

- 205SR16 jakies michalinki - na czarne: dobre; teren - raczej kiepsko...
- 225/75R15 goodyear at/r - na czarne dobre; teren - robią dobrze, ale zdecydowanie za male!
- 33"x10.5"x15" bfg mt - na czarne...

generalnie 33 wchodza bez problemow do niepodniesionego auta, ale bez poszerzen (dot.: Magic II). W versji z poszerzeniami wchodzi rozmiar 235/85R16 (okolo: 32"x9.5"x16") i robi dobrze (są m.in u PowerMac'a)...
33" w niepodniesionym troopku:

(oczywiście, po kliknięciu będą większe).
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

Opuzu Frontper się już nie buduje...

GG:7509837
GSM:660264573
Silnik da radę, nie będzie to co prawda rakieta ale chodzić będzie...BABCIA I pisze:Dzisiaj zakładam koła 33.10.5 x 15 do Trupa. BF MT. Najbardziej interesuje mnie reakcja silnika. Wku..... się czy nie ?
Opony będą na oryginalnych felgach? Ciekawe o ile zmieni się promień skrętu

Silvestr
- Chrząścik Tomasz
babcia
no i jak Jureczku, trupek dał radę z tymii 33"? musimy się kiedyś wybrać go przetestować... tzn. ja wiem, że Ty go już dość regularnie testujesz, ale mój Misiek chętnie by się przyglądnął jego harcom i choć trochę spróbował za nim nadążyć 

CHRZĄSZCZU TEAM
dos tres diamentos
gg 7660070
komóra 24h 604-41-70-37
dos tres diamentos
gg 7660070
komóra 24h 604-41-70-37
Rozmiar opon jest O.K. Mniejszych nie chcę. Mocy wystarcza, ale poszukiwania V-6 trwają. Na autostradzie jechałem 130km/godz. Więcej ? Nie wiem. Mam plandekę i zrobiło się trochę głośno. To jest moja zabawka, a nie auto do jazdy na codzień. Oczywiście przed montażem opon auto dostało nowe przeguby /Spidan/. Promień skrętu ? Dla mnie jest bardzo duży. Codziennie używam dwóch plaskaczy z przednim napędem. No, więc rozumiecie dlaczego promień skrętu Trupa jest dla mnie ogromny. Błotniki są lekko podcięte. Patrolowskie felgi są wyraznie wypuszczone na zewnątrz.
Silver
Na oponach 205x15 to chyba była by faktycznie rakieta.
Dzisiaj /niedziela/ kolejny test. Off-road koło Wadowic.
Silver
Na oponach 205x15 to chyba była by faktycznie rakieta.

Dzisiaj /niedziela/ kolejny test. Off-road koło Wadowic.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
- Mat S
- jestem tu nowy...
Yyyy że niby Trooper ma duży promień skrętu? No, może na takich "mięchach" 33 cale to tak... Też szukam jakichś większych gumków, tylko że mam wersję Magic i nie wiem na co mogę sobie pozwolić. Chętnie założyłbym coś węższego niż 10,5", bo mój T to główne auto dopracodojazdowe i chciałbym utrzymać spalanie na dotychczasowym poziomie. A tak na marginesie: zeszłe wakacje - podróż do Suboticy - spalanie 5.9 l/100 km. Prawie padłem na kolana i biłem pokłony przed maską mojego samochodu, jak mi ten wynik z kalkulacji wyszedł.
--
Por que no te callas?
Por que no te callas?
- vobo
-
- Kontaktowanie:
Czy mój Troopek to wersja Magic?

jeśli tak, to jakie największe kapcie do niego wejdą?
Przymierzam się do URAGANO 31/10.5 R15 z Janpolu:
http://www.pphjanpol.pl/opona_cennik/in ... prod_id=44
czy takie wejdą bez podnoszenia auta?
czy ew. trzebe będzie podciąć te wystające plastiki?
Pozdrawiam,
Maciek

jeśli tak, to jakie największe kapcie do niego wejdą?
Przymierzam się do URAGANO 31/10.5 R15 z Janpolu:
http://www.pphjanpol.pl/opona_cennik/in ... prod_id=44
czy takie wejdą bez podnoszenia auta?
czy ew. trzebe będzie podciąć te wystające plastiki?
Pozdrawiam,
Maciek
Samiec 1.9TD rodem z Hiszpanii
A jak rozroznic wersje Magic II bo nie wiem jaka posiadam
Tez przymierzam sie do zakupu do jazdy w teren chyba postawie na 33" pod warunkiem ze nie bede musial nic zmieniac (chyba ze jednak tak?)
Niedlugo wkleje zdjecia jak juz bedzie na chodzie mysle ze w tym tygodniu
Tez przymierzam sie do zakupu do jazdy w teren chyba postawie na 33" pod warunkiem ze nie bede musial nic zmieniac (chyba ze jednak tak?)
Niedlugo wkleje zdjecia jak juz bedzie na chodzie mysle ze w tym tygodniu
JeepoMontero 2.5TDI BFG M/T33"
Tel. 601 88 67 10 Orange
Tel. 601 88 67 10 Orange