MOZE KTOS COS POWIE
Moderator: Albert_N
MOZE KTOS COS POWIE
moze ktos zna tego tropera??? moze bede sie zamieniac z doplata na mercedesa wiec prosze o jakies info a i na co zwrocic uwagę tj jakies slabe punkty tych aut zgory dziekuje
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93316319
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93316319
Z Lublina
- MACIEK KRAKÓW
-
- jestem tu nowy...
może ktoś coś powie
Ostatnio kupiłem Troopka na Allegro 2,6 i składak 96 buda 88 km około 300,000 w ciemno za 6000 szelestów, dwa dni po przeglądzie, z opłaconym ubezpieczniem na cały rok.Nic nie dotknąłem, jeżdzę.
Longów 2,8d jest bardzo dużo , szczególnie wybrzeże, Poznań i Wrocek w lepszym stanie, do tego trzeba kupę kasy bo ostatnio zapoznawałem sie z cenami w internecie.
Longów 2,8d jest bardzo dużo , szczególnie wybrzeże, Poznań i Wrocek w lepszym stanie, do tego trzeba kupę kasy bo ostatnio zapoznawałem sie z cenami w internecie.
- MACIEK KRAKÓW
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Wypiaskowana jest, ale chyba przez jazdę w terenie. Po co ktoś piaskowałby ramę, a nie pobawił się z "drobiazgami" typu : błotnik, rdza itd. Miałem Isuzu `91 w benzynie, pod plastikowymi listawami na drzwiach czaiła się dobrze zadomowiona rdza. Podoba mi się podany przebieg, całkiem spory....Polek pisze:podobno rama wypiaskowana

-
- jestem tu nowy...
Może ktos cos powie.
3 lata temu kupłem Uaza w ciemno,bo nic nie mogłem wykapowac z powodu hałasu wszystkiego.Do chaty dojechałem, ciągnąc za sobą ogon samochodów bo nie mogły mnie wyprzedzić oczywście z powodu waskiej drogi.Uaz pływał po drodze jak łódka bez steru i myślałem tylko aby mi sie brama od garażu ukazała i smerfów nie było.
Po drobnej kosmetyce UAZ chodzi jak zegarek i jak czytam na forum o róznych przypadłościach UAzów to mnie trochę strach oblatuje.
Podobnie z Trooperem w ciemno za 6000 bo daje to duży pakiet startowy
a człek nie ma rentgena w oczach i nie wszystko zobaczy.
Na razie jeździ i zapala od 1 kopa,wymaga kosmetyki ale co można chcieć za tą kasę.
Jak się poprawi pogoda przyjdzie czas na dokładne oględziny i refleksje nad zakupem.
Po drobnej kosmetyce UAZ chodzi jak zegarek i jak czytam na forum o róznych przypadłościach UAzów to mnie trochę strach oblatuje.
Podobnie z Trooperem w ciemno za 6000 bo daje to duży pakiet startowy
a człek nie ma rentgena w oczach i nie wszystko zobaczy.
Na razie jeździ i zapala od 1 kopa,wymaga kosmetyki ale co można chcieć za tą kasę.
Jak się poprawi pogoda przyjdzie czas na dokładne oględziny i refleksje nad zakupem.
-
Sprawdz w 2,8 TD:
komora silnika - pompa wodna wycieki, wspomaganie wycieki, ilosc wypocin na turbinie i odmie, wycieki uszczelniacze walu przod-tyl. Standart wydmuchy korkiem oleju, kolorek plynu w chlodnicy. Wazne zeby przed ogladaniem silnik byl zimny, obserwuj to co przy starcie wylatuje z rury.
W kabinie zobacz pod dywanikami kierowcy i pasazera czy nie ma stojacej wody (jak przecieka uszczelka? to cieknie pod nogi).
Jesli bedziesz mial mozliwosc zobaczyc ta rame to proponuje obstukacj ja mlotkiem szczegolnie przy mocowaniu resorow, jesli jest pekieta bedzie dudnic i latwo sie polapiesz. Zobacz tez gumki na resorach, wytluczone skrzypia i okropnie wk****.
Rdza nadwozia, szukaj wszedzie
Przedszybie, blotniki, drzwi, etc. W tym Troopie brakuje jednego chlapacza, tam zwroc szczegolna uwage na stan blachy!
Co do jazd probnych, to jak w kazdym aucie oraz napedy. Proponuje Ci (kurde jak to wytlumaczyc
) osluchac cieple juz auto, czy przy wcisnieciu sprzegla zmienia sie dzwiek pracy maszyny oraz czy jak kilkakrotnie ruszysz skokiem nie bedzie objawu.... przepuszczania jak w starym rowerze. Wszystkie te objawy moga miec przyczyne w zjechanych lozyskach skrzyni co lubi sie pojawiac w Trupkach o znacznym przebiegu.
Koniecznie sprawdz tez reczny! W moim lubil szwankowac
Swojego 2,8 sprzedalem w grudniu po wiernej 5 letniej sluzbie, poszedl za mala w sumie kase
Przyznaje sie bez bicia! Cholernie brakuje mi tego samochodu 
komora silnika - pompa wodna wycieki, wspomaganie wycieki, ilosc wypocin na turbinie i odmie, wycieki uszczelniacze walu przod-tyl. Standart wydmuchy korkiem oleju, kolorek plynu w chlodnicy. Wazne zeby przed ogladaniem silnik byl zimny, obserwuj to co przy starcie wylatuje z rury.
W kabinie zobacz pod dywanikami kierowcy i pasazera czy nie ma stojacej wody (jak przecieka uszczelka? to cieknie pod nogi).
Jesli bedziesz mial mozliwosc zobaczyc ta rame to proponuje obstukacj ja mlotkiem szczegolnie przy mocowaniu resorow, jesli jest pekieta bedzie dudnic i latwo sie polapiesz. Zobacz tez gumki na resorach, wytluczone skrzypia i okropnie wk****.
Rdza nadwozia, szukaj wszedzie

Co do jazd probnych, to jak w kazdym aucie oraz napedy. Proponuje Ci (kurde jak to wytlumaczyc

Koniecznie sprawdz tez reczny! W moim lubil szwankowac

Swojego 2,8 sprzedalem w grudniu po wiernej 5 letniej sluzbie, poszedl za mala w sumie kase

Prawie Jak Volvo