MOZE KTOS COS POWIE

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Polek

MOZE KTOS COS POWIE

Post autor: Polek » pn mar 27, 2006 5:32 pm

moze ktos zna tego tropera??? moze bede sie zamieniac z doplata na mercedesa wiec prosze o jakies info a i na co zwrocic uwagę tj jakies slabe punkty tych aut zgory dziekuje
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93316319
Z Lublina

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » pn mar 27, 2006 7:14 pm

Jak w kazdym aucie z tych lat na RDZE i ile jej wystepuje szczegolnie na RAMIE !!

Blacharka w nim do roboty :)2
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Polek

Post autor: Polek » pn mar 27, 2006 7:23 pm

podobno rama wypiaskowana
Z Lublina

Andrzej Szoski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

może ktoś coś powie

Post autor: Andrzej Szoski » pn mar 27, 2006 7:54 pm

Ostatnio kupiłem Troopka na Allegro 2,6 i składak 96 buda 88 km około 300,000 w ciemno za 6000 szelestów, dwa dni po przeglądzie, z opłaconym ubezpieczniem na cały rok.Nic nie dotknąłem, jeżdzę.
Longów 2,8d jest bardzo dużo , szczególnie wybrzeże, Poznań i Wrocek w lepszym stanie, do tego trzeba kupę kasy bo ostatnio zapoznawałem sie z cenami w internecie.

Mavv

Post autor: Mavv » pn mar 27, 2006 7:59 pm

WITAM JA TEZ KUPILEM NA ALLEGRO 89 26LONG Z GAZEM ZA 6000PLN I ZOBACZ NA FORUM " nie moge odpalic 26" TRZEBA UWAZAC MOZESZ POJECHAC PRZY KUPNIE GDZIES DO WARSZTATU

Polek

Post autor: Polek » pn mar 27, 2006 8:17 pm

tak chyba bede musial uczynic
Z Lublina

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » pn mar 27, 2006 10:47 pm

No to uwazaj jak PODONO WYPIASKOWANA, bo sadzac po wygladzie ze zdjec to tak wlasnie JEST !!
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » wt mar 28, 2006 10:44 am

Polek pisze:podobno rama wypiaskowana
Wypiaskowana jest, ale chyba przez jazdę w terenie. Po co ktoś piaskowałby ramę, a nie pobawił się z "drobiazgami" typu : błotnik, rdza itd. Miałem Isuzu `91 w benzynie, pod plastikowymi listawami na drzwiach czaiła się dobrze zadomowiona rdza. Podoba mi się podany przebieg, całkiem spory.... :D
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Andrzej Szoski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Może ktos cos powie.

Post autor: Andrzej Szoski » wt mar 28, 2006 8:21 pm

3 lata temu kupłem Uaza w ciemno,bo nic nie mogłem wykapowac z powodu hałasu wszystkiego.Do chaty dojechałem, ciągnąc za sobą ogon samochodów bo nie mogły mnie wyprzedzić oczywście z powodu waskiej drogi.Uaz pływał po drodze jak łódka bez steru i myślałem tylko aby mi sie brama od garażu ukazała i smerfów nie było.
Po drobnej kosmetyce UAZ chodzi jak zegarek i jak czytam na forum o róznych przypadłościach UAzów to mnie trochę strach oblatuje.
Podobnie z Trooperem w ciemno za 6000 bo daje to duży pakiet startowy
a człek nie ma rentgena w oczach i nie wszystko zobaczy.
Na razie jeździ i zapala od 1 kopa,wymaga kosmetyki ale co można chcieć za tą kasę.
Jak się poprawi pogoda przyjdzie czas na dokładne oględziny i refleksje nad zakupem.

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt mar 28, 2006 9:04 pm

Dokładnie. Ludzie to wstydu nie mają - auto za 6tyś. a oni na warsztat czy aby w dobrym stanie itp. Z gówna bata nie ukręcisz.

Piórek

Post autor: Piórek » wt mar 28, 2006 9:30 pm

Sprawdz w 2,8 TD:
komora silnika - pompa wodna wycieki, wspomaganie wycieki, ilosc wypocin na turbinie i odmie, wycieki uszczelniacze walu przod-tyl. Standart wydmuchy korkiem oleju, kolorek plynu w chlodnicy. Wazne zeby przed ogladaniem silnik byl zimny, obserwuj to co przy starcie wylatuje z rury.
W kabinie zobacz pod dywanikami kierowcy i pasazera czy nie ma stojacej wody (jak przecieka uszczelka? to cieknie pod nogi).
Jesli bedziesz mial mozliwosc zobaczyc ta rame to proponuje obstukacj ja mlotkiem szczegolnie przy mocowaniu resorow, jesli jest pekieta bedzie dudnic i latwo sie polapiesz. Zobacz tez gumki na resorach, wytluczone skrzypia i okropnie wk****.
Rdza nadwozia, szukaj wszedzie ;) Przedszybie, blotniki, drzwi, etc. W tym Troopie brakuje jednego chlapacza, tam zwroc szczegolna uwage na stan blachy!
Co do jazd probnych, to jak w kazdym aucie oraz napedy. Proponuje Ci (kurde jak to wytlumaczyc :-? ) osluchac cieple juz auto, czy przy wcisnieciu sprzegla zmienia sie dzwiek pracy maszyny oraz czy jak kilkakrotnie ruszysz skokiem nie bedzie objawu.... przepuszczania jak w starym rowerze. Wszystkie te objawy moga miec przyczyne w zjechanych lozyskach skrzyni co lubi sie pojawiac w Trupkach o znacznym przebiegu.
Koniecznie sprawdz tez reczny! W moim lubil szwankowac ;)
Swojego 2,8 sprzedalem w grudniu po wiernej 5 letniej sluzbie, poszedl za mala w sumie kase :( Przyznaje sie bez bicia! Cholernie brakuje mi tego samochodu !!
Prawie Jak Volvo

Awatar użytkownika
ZURIT
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZURIT » wt kwie 04, 2006 11:14 am

znam ten samochód, jeździ nim człowiek z mojej miejscowości. słyszałem o tym aucie wiele dobrego. polecam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”