Znikający olej :(
Moderator: Albert_N
- Trilo
- jestem tu nowy...
Znikający olej :(
Witam
Mam pewien problem z trupkiem, mianowicie bierze mi strasznie dużo oleju. Czy to jest spowodowane tym, że mam założoną instalacje gazową?? Czy miał ktoś albo ma podobny problem?? Niestety nie wiem jak to było na benzynie bo niedługo po kupnie autka założyłem gaz.
Pozdrawiam
Tomek
Mam pewien problem z trupkiem, mianowicie bierze mi strasznie dużo oleju. Czy to jest spowodowane tym, że mam założoną instalacje gazową?? Czy miał ktoś albo ma podobny problem?? Niestety nie wiem jak to było na benzynie bo niedługo po kupnie autka założyłem gaz.
Pozdrawiam
Tomek
2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT

- fourup
- Kontaktowanie:
Raczej nie jest to wina gazu (aczkolwiek nie jestem specjalistą w tej dziedzinie), moze po prostu motor powoli dżywa swoich dni... (oby nie!). Myślę, że wizyta u autodoktora wyjaśni wszystkie wątpliwości...Trilo pisze:(...) czy to może być wina instalacji gazowej
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

- Trilo
- jestem tu nowy...
Byłem dzisiaj u specjalistyfourup pisze: Raczej nie jest to wina gazu (aczkolwiek nie jestem specjalistą w tej dziedzinie), moze po prostu motor powoli dżywa swoich dni... (oby nie!). Myślę, że wizyta u autodoktora wyjaśni wszystkie wątpliwości...

pzdr
2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT

-
-
- Trilo
- jestem tu nowy...
Nie wiem jak to jest bo to moje pierwsze autko z gazem i się nie znam. Zobaczę, teraz szykuje się dłuższa wyprawa i jak będzie dalej tak się działo to do mechanika i rozbieramy silnik. Jak na razie nie pali na niebiesko. Trupcio jest super, ze stłuczki prawie bez szwanku...wieprzowina pisze:a co to, niby olej w japońskich autach w gazie się rozpuszcza i ucieka przez szczeliny w bloku??!! Jeśli auto wpierdziela litr oleju na tysiąc km to marnie z silnikiem już jest. Albo puszczają pierścienie, może uszczelniacze zaworowe.

2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT

- fourup
- Kontaktowanie:
Hej - czyzbys "cos" zaqliczyl?Trilo pisze:(...) ze stłuczki prawie bez szwanku...
W sumie, to nie ma sie z czego cieszyc, ale trooper jest wystarczajaco pancerny, zeby demolujac jakiegos plaskacza wychodzil prawie bez uszczerbku!
Osobiscie bylem swiadkiem dachowania troopka (kilka metrow w dol!) i jedyne straty to przygiety JEDEN slupek dachu, troche zgieta maska (spadl maska w jakiegos krzaczka), wyszklona szyba przednia i trojkatna w drzwiach kierowcy! Niestety jeszcze motor sie zarznal, bo gosc nie wylaczyl jak lezal kolami do gory...

~fourup/zupka
Troopek był
Troopek był

- Trilo
- jestem tu nowy...
Gość sprawdzał corsa wytrzymałość mojego tylnego zderzaka i test zaliczony , troszkę powyginany, ale się wyklepie . Za to niebieska Corsa hmm gość "zaoszczędził" na ac i nie zazdroszczę mu...fourup pisze:
Hej - czyzbys "cos" zaqliczyl?
W sumie, to nie ma sie z czego cieszyc, ale trooper jest wystarczajaco pancerny, zeby demolujac jakiegos plaskacza wychodzil prawie bez uszczerbku!
2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT

A Ty Fourup czyzbys sie uczyl jezdzic na 2 kołachfourup pisze:Osobiscie bylem swiadkiem dachowania troopka (kilka metrow w dol!) i jedyne straty to przygiety JEDEN slupek dachu, troche zgieta maska (spadl maska w jakiegos krzaczka), wyszklona szyba przednia i trojkatna w drzwiach kierowcy! Niestety jeszcze motor sie zarznal, bo gosc nie wylaczyl jak lezal kolami do gory...Trilo pisze:(...) ze stłuczki prawie bez szwanku...a wysiadl z auta nawet bez jednego zadrapania!

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- fourup
- Kontaktowanie:
Nie! Gdzie tam, szkoda mi auta do jazdy na 2 kolach, poz tym przyspieszenie za kiepskie, zeby poderwalo przod do gorypurti pisze: A Ty Fourup czyzbys sie uczyl jezdzic na 2 kołachsadzac po avatarze;) ładny bok

po prostu podszedlem do terenu po swojemu: faja! faja!! faja

ale boczek (prawie) bezstratny - nawet lusterko sie nie złożyło (bo sie wpasowalo w koleinę :] ), jedynie ostatni słupek lekko sie przeprofilował po zetknieciu z garbem ziemi...

~fourup/zupka
Troopek był
Troopek był

- Trilo
- jestem tu nowy...
Re: hahahaha
Thx zderzak już wyklepany, pomalowany, prawie jak nowyh5n1 pisze: a swoja droga to przyjmij kondolencje z okazji zderzaka:)

A wracając do tematu po dolaniu 3litrów oleju zrobiłem już 3,5k km i jak na razie jeszcze coś jest w silniku, ale zobaczymy na jak długo to wystarczy mam nadzieje ze przynajmniej na kolejne 3k km. Jak nie to będzie trzeba pomyśleć o jakimś większym remoncie silnika. Ale troopek jeździ i daje dużo frajdy wiec …:)
Pzdr
2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT

- fourup
- Kontaktowanie:
Hmmm... Wykrakałem sobie...Trilo pisze:(...) Trupcio jest super, ze stłuczki prawie bez szwanku...

Krata, chłodnica, maska, błotniki (zewnętrzne i wewnętrzne), i trochę drobnicy... Ale reflektory całe...

To u mnie, a przede mną:
- Amigo na złom (rama złamana

- Toyka LC90 do remontu...
Wnioski: Pamiętajcie o zachowaniu właściwego dystansu od poprzedzających pojazdów!

~fourup/zupka
Troopek był
Troopek był

- Trilo
- jestem tu nowy...
Współczucia również z mojej stronyfourup pisze:Hmmm... Wykrakałem sobie...Trilo pisze:(...) Trupcio jest super, ze stłuczki prawie bez szwanku...
Krata, chłodnica, maska, błotniki (zewnętrzne i wewnętrzne), i trochę drobnicy... Ale reflektory całe...![]()
To u mnie, a przede mną:
- Amigo na złom (rama złamana!);
- Toyka LC90 do remontu...
Wnioski: Pamiętajcie o zachowaniu właściwego dystansu od poprzedzających pojazdów!
2,6 lpg
Bestia ma 31"MT
Bestia ma 31"MT