problem z odpalaniem na benzynie..
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
problem z odpalaniem na benzynie..
Witam. mam problem ze swoim tropkiem. Ciezko pali rano na benzynie. musze go długo przytrzymac na rozruszniku aby załapał. Pompka PALIWOWA SPRAWNA ma prawie 3.5 bara. jak juz zapali to proble m znika gasze i zapalam bez problemu. zaczeło to sie dziac jakie 3 tyg. po załozeniu gaziu BRC. moze ktos miał podobny problem to prosiłbym o pomoc irade pozdrawiam...
przemas
trooper 2,6i se
trooper 2,6i se
kiedys spotkalem sie z przypadkiem , ze przy odcieciu samej pompy silnik i tak zasysal sobie paliwo pracujac na gazie. Autko palilo piec litrow gazu a reszte paliwa, kopa mialo niezlego i grzalo sie jak jasna cholera. Jezeli to BRC to nie ma chyba takiej mozliwosci zeby nie zalozyli emulatora. magistrala paliwowa traci cisnienie podczas jazdy na gazie. mozna to ominac montujac dodatkowy guzik w kabinie zwierajacy na krotko przekaznik pompy paliwowej i w razie problemow z zapaleniem po prostu podpompowac paliwo do wtryskow. ten patent sprawdza sie rowniez przy wyjezdzeniu paliwa do zera. nie trzeba wtedy dlugo mielic. dobrym sposobem jest tez gaszenie samochodu na benzynie.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
-
- jestem tu nowy...
Witam. jak juz zapali, to chodzi normalnie na benzynie. nic nie kicha nie prycha. wiec wydaje mi sie ze wtryski są nie zapchane. byłem u tego co mi gaz zakładał to twierdzi ze to nie wina instalacji. a mechanik ze tak
bądz tu mądry. chyba samemu bedzie trzeba dochodzic problemu. jak znajde to dam znac . ale miedzy czasie prosze jeszcze o rady , bede je sprawdzał. pozdrawiam

przemas
trooper 2,6i se
trooper 2,6i se
-
- jestem tu nowy...
Witam. Zlokalizowałem problem. Pompka paliwa nie podaje przy rozruchu. Gdy sie połączy na krótko przy przekazniku to pali jak dziecko. Czy to wina przekaznika czy szukac problemu z sterowaniem gdzie indziej?Jak by ktoś miał pomysł to prosze o rade a ja dalej bede szukał i jak by co dam znac. Pozdrawiam.
przemas
trooper 2,6i se
trooper 2,6i se