Gusta bywaja rozne...

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Kalreg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Gusta bywaja rozne...

Post autor: Kalreg » ndz sty 14, 2007 12:39 pm

Panowie (i Panie) mam dylemat wielki i kogo sie zapytam o pomoc w jego rozwiazaniu, ten odpowiada inaczej.

Mam dwa troopery, dlugiego i krotkiego. Obydwa beda przemalowywane na kolor firmowy (niebieski). Jeden z nich ma juz orurowanie (srebrne z kwasowki od pajero), drugi nie ma go w ogole i to zamierzam zmienic. Problem polega na tym: jakie wybrac rury - z czarnej stali, czy srebrne.

Za i przeciw.
Poniewaz samochody sa wykorzystywane do jazdy w lekkim terenie i sa wlasnoscia firmy, dobrze by bylo by wygladaly tak samo - taki sam kolor, takie same rury. Jako ze jeden z nich ma juz orurowanie najbardziej sensownym i najtanszym rozwiazaniem byloby kupic drugie srebrne orurowanie by oba auta wygladaly tak samo.

Z drugiej strony czarny chyba lepiej kontrastuje z tego typu odcieniem niebieskiego.

Z trzeciej, czarny jakos bardziej kojarzy mi sie z terenem (image calego wygladu samochodu w tym przypadku jest wazniejszy chyba od jego praktycznosci ze np kwasowka nie zardzewieje), niz srebrny ktory bardziej jest bulwarowy.

Wiem ze problem moze wydac sie blahostka, ale juz przyprawia mnie o siwe wlosy

Ponizej zalaczam dwa zdjecia - jeden troopkow, w tym jednego z tymi rurkami (narazie jest granatowy) oraz odcienia niebieskiego - jest na tym vw transporterze w lewej czesci zdjecia.
Doradzcie!

Kalreg.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Maciej_20

Kontaktowanie:

Post autor: Maciej_20 » ndz sty 14, 2007 2:01 pm

Odpowiedz jest mnie wiecej taka.
rury czarne rasowa terenowka
rury chrom nierdzewka . bulwarowka

nie jest to regula ale ma zatosowanie

jak uzderzysz rurami czarnymi w drzewko to palnik grzejesz ciagniesz , szpachlujesz maluje i jest jak nowa

nierdzewka na kibel lub szpetna na zawsze.

pyton

Post autor: pyton » ndz sty 14, 2007 2:12 pm

otototo. ja u siebie miałem zielń metalik na rurach, jak zmieniłem na czarny to sie stał jakis straszniejszy :D i jak Maciej mówi, jak pierdyknąłem młtkiem to letkie drasniecie załatwiłem zwykłym lakierem w sparju i jest jak nowe :D
CZARNY!!!!!!!!!!
Pathfinder hula po szosach i bezszosach.... :-)

Mavv

Post autor: Mavv » ndz sty 14, 2007 3:14 pm

Witam ziomka z olsztyna :D czasami sie mijamy w dywitach :o Wybralbym z czarnej rury mozna zrobic samemu tak jak nam sie podoba , z kwsu raz drogo ( robilem orurowanie do witary 1600 pln + vat , bo robie w kwasowce ) dwa sprzet do spawania nie jest tak dostepny jak do czarnej. obstawiam zrobic samemu jedyne nie powtazalne :D

Awatar użytkownika
4x4gelenda

Post autor: 4x4gelenda » śr sty 17, 2007 8:58 pm

... czarne beda tansze:)
G:G : 5441285
TEL: 0048 662-746 746
Tom-C...4x4

Kalreg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kalreg » ndz sty 21, 2007 3:51 pm

A jak oceniacie koszt zrobienia takich rurek na zamowienie? Chodzi o pelne orurowanie (nietylko takie pomiedzy reflektorami) z grubych rur by autko mialo swoj wyglad odpowiednio z kwasowki i czarnej stali ?

boris.blank

Post autor: boris.blank » ndz sty 21, 2007 8:09 pm

rura czarna = 1/4 kosztu samego materiału. robocizna taka sama

Awatar użytkownika
fourup
Kontaktowanie:

Post autor: fourup » wt sty 23, 2007 11:15 am

Darku, jeśli jeszcze nie zacząłeś robić to zerknij może jeszcze na to co ja mam przy aucie...

fotka
paczka z fotkami szczegółów

Taka krata sprawdza się znakomicie w terenie (lepszy kąt najazdu w porównaniu z klasycznym zderzakiem dużo pręczniejsze mocowanie holu, dużo więcej wytrzymuje w razie, gdyby Ci baobab wbiegł przed auto), i wygląda chyba trochę bardziej drapieżnie...

No i zapewnia przetrwanie w razie "W"... (patrz galeria z Dzwona)...
~fourup/zupka
Troopek był :(
Opuzu Frontper się już nie buduje... :)15

GG:7509837
GSM:660264573

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”