bierze olej??? 2.3td w troopku

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
troper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

bierze olej??? 2.3td w troopku

Post autor: troper » czw mar 08, 2007 4:44 pm

witam mam pytanko czy jest mozliwe zeby turbina brała mi olej?(do komory spalania)i po prostu przepala go, dosyc mocno dymi z tłumika czy to moze uszczelka lub pierścienie?? jak to mozna sprawdzic z góry dzięki za odp

dyfer41
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dyfer41 » pt mar 09, 2007 6:54 pm

Witam.Jak nabyłem swojego to brał olej i kopcił na niebiesko,bez względu na temperature.Miałem robić silnik,ale poradzili mi żeby zmierzyć ciśnienie na cylindrach,miałem 30-31atm na każdym cylindrze,płynu mi nie wyrzucał,olej też byłczysty i wtedy dałem turbine do przeglądu,okazało się że ma pęknięty pierścień uszczelniający od strony wydechu.Dałem do regeneracji i od tamtej pory jest spokój(już dwa lata)

Awatar użytkownika
troper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: troper » pt mar 09, 2007 9:33 pm

a jak wtedy ci chodził silnik? , bo mój jest słabiutki i nie równo chodzi i wąz co wchodzi do węza (co idzie od filtra powietrza do turbiny) jest cały zaolejony w srodku??

dyfer41
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dyfer41 » sob mar 10, 2007 12:05 pm

Silnik pracował normalnie,a ten wąż może być zaolejony,ponieważ jest to odprowadzenie dekompresji z silnika poprzez filtr zamontowany na deklu głowicy.Sprawć sobie zaworek zamontowany na przewodzie tym co wychodzi od dołu z tego filtra dekompresyjnego na głowicy, którym olej jest odprowadzany spowrotem do miski.Nawiązując do nierównej pracy silnika sprawć:czy nie ma powietrza w przewodach paliwowych,między filtrem a pompą,no i dalej nie wiem,możesz sprawdzić ciśnienie na cylindrach i wyregulować wtryski(135atm)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”