bierze olej??? 2.3td w troopku
Moderator: Albert_N
bierze olej??? 2.3td w troopku
witam mam pytanko czy jest mozliwe zeby turbina brała mi olej?(do komory spalania)i po prostu przepala go, dosyc mocno dymi z tłumika czy to moze uszczelka lub pierścienie?? jak to mozna sprawdzic z góry dzięki za odp
Witam.Jak nabyłem swojego to brał olej i kopcił na niebiesko,bez względu na temperature.Miałem robić silnik,ale poradzili mi żeby zmierzyć ciśnienie na cylindrach,miałem 30-31atm na każdym cylindrze,płynu mi nie wyrzucał,olej też byłczysty i wtedy dałem turbine do przeglądu,okazało się że ma pęknięty pierścień uszczelniający od strony wydechu.Dałem do regeneracji i od tamtej pory jest spokój(już dwa lata)
Silnik pracował normalnie,a ten wąż może być zaolejony,ponieważ jest to odprowadzenie dekompresji z silnika poprzez filtr zamontowany na deklu głowicy.Sprawć sobie zaworek zamontowany na przewodzie tym co wychodzi od dołu z tego filtra dekompresyjnego na głowicy, którym olej jest odprowadzany spowrotem do miski.Nawiązując do nierównej pracy silnika sprawć:czy nie ma powietrza w przewodach paliwowych,między filtrem a pompą,no i dalej nie wiem,możesz sprawdzić ciśnienie na cylindrach i wyregulować wtryski(135atm)