padły (?) kierunkowskaz w isuzu rodeo

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
faficzek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

padły (?) kierunkowskaz w isuzu rodeo

Post autor: faficzek » śr mar 21, 2007 10:49 pm

Witam,

Chodzi o Isuzu rodeo z 1994 - prawie świeży nabytek po jakiś 2 tygodniach zaczął się zacinać (?) kierunkowskaz i wydawać dziwne dźwięki. Trudno to opisać więc wziąłem kamerę i nagrałem - trzeba podgłośnić żeby było słychać:

Obrazek

przy lewym jest "prawie okey" znaczy nie zacina się i nie wydaje tego rzężenia - przy prawym raz na 10 uda się go zapalić poprawnie a tak to rzęźi jak na video.

Ktoś może miał podobny problem?

no i oczywiście witam na forum :)

Awatar użytkownika
h5n1

Post autor: h5n1 » śr mar 21, 2007 10:58 pm

przekaznik czyli.... to co pstryka pod deska. znajdziesz po odglosach.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002

Awatar użytkownika
faficzek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: faficzek » śr mar 21, 2007 11:07 pm

ok, dzięki

------------

EDYTA

szukałem szukałem i nie znalazłem nowych więc zacząłem szukać i okazuje się że podobny problem był opisany na przykładzie frotki tu http://www.sklep4x4.pl/forum/viewtopic.php?p=798598

zrobiłem dokładnie to samo - przeczyściłem styki delikatnie w przełączniku i jest okey

Wcześniej byłem oczywiscie u eletryka - jeden chciał ten w przełączniku przelutowywać ściezki ale stwierdził że to jednak japoniec i nie da się nic zrobić, drugi zapytał mnie czemu nie przywiozłem częsci na wymianę - bo on tylko może wymienić przełącznik :D

tak więc kolejna historia zakończona szczęśliwi :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”