Gdzie jest schowany przerywacz kierunkowskazów?

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Silvestr

Gdzie jest schowany przerywacz kierunkowskazów?

Post autor: Silvestr » śr kwie 11, 2007 7:16 pm

Powiedzcie mi gdzie w trooperze schowany jest przerywacz od kierunków?

Dziś rano wyjechałem jak codzień lecz nie stwierdziłem ani kierunków ani awaryjnych - tak więc pierwsze podejrzenia pada właśnie na niego...
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8

Awatar użytkownika
fourup
Kontaktowanie:

Post autor: fourup » czw kwie 12, 2007 6:13 am

przerywacz - "gdzieś" pod zegarmi, albo na ścianie błotnika... u mnie po prostu wisi sobie kostka w powietrzu, ale zasięg kabli wskazuje właśnie na pozegary, albo ścianę grodziową, albo ścianę błotnika...

ale sprawdź wcześniej bezpieczniki. To bardziej prawdopodobne, niż przerywacz - ten wcześniej "ostrzega", że będzie się kończył brzęczeniem, piszczenieniem i innymi takimi...
~fourup/zupka
Troopek był :(
Opuzu Frontper się już nie buduje... :)15

GG:7509837
GSM:660264573

Awatar użytkownika
Silvestr

Post autor: Silvestr » czw kwie 12, 2007 7:45 am

Dziwnych dźwięków wcześniej nie zanotowałem, więc może masz racje, że przerywacz jest dobry. Bezpieczniki sprawdzałem i były OK ale chyba w ramach upewnienia się wymienię na nowe...
Dzięki za odzew...
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8

Awatar użytkownika
Hamman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Hamman » czw kwie 12, 2007 9:29 am

Zobacz jeszcze na kostki na przewodach. Czasem zdarza się że pojedyncze przewody zaraz przy kostce się obruszają chociaż kostka trzyma dobrze. Bywa też że z kostek wyskakują te miedziane końcówki którymi są zarobione przewody. Najlepiej rozłączyć kostkę, obejrzeć dokładnie czy wszystko równo jest i starannie połączyć na nowo. Inną częstą usterką bywa brak masy i to moim zdaniem będzie główny podejrzany.
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)

CB w terenie kanał 16

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » czw kwie 12, 2007 10:26 am

włącznik świateł awaryjnych może być uszkodzony
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

Awatar użytkownika
Troopek

Post autor: Troopek » czw kwie 12, 2007 1:31 pm

przerywacz - "gdzieś" pod zegarmi, albo na ścianie błotnika... u mnie po prostu wisi sobie kostka w powietrzu, ale zasięg kabli wskazuje właśnie na pozegary, albo ścianę grodziową, albo ścianę błotnika...
A u mnie jest zaraz obok wlacznika stopu przy pedale hamulca.Wyglada ze oryginalnie byl tam montowany.Wychodzi z niego kostka z 3 przewodami:czarnym,zielonym i zielono-zoltym czy tez pomaranczowym.
Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny ;-) ###

Awatar użytkownika
Silvestr

Post autor: Silvestr » sob kwie 14, 2007 6:43 pm

Troopek - miałeś rację, przerywacz był dokładnie w tym miejscu. Tyle że u mnie był czterokońcówkowy Boscha, więc chyba ktoś coś wcześniej z tym motał... Bynajmniej okazało się, że puściły luty w przerywaczu i łączyło lub nie, w zależności od poruszenia kablami. Dzięki pomocy lokalnego specjalisty od spraw elektrycznych o pseudonimie "Marci" problem został zażegnany :)21
Silvestr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”