Gdzie jest schowany przerywacz kierunkowskazów?
Moderator: Albert_N
Gdzie jest schowany przerywacz kierunkowskazów?
Powiedzcie mi gdzie w trooperze schowany jest przerywacz od kierunków?
Dziś rano wyjechałem jak codzień lecz nie stwierdziłem ani kierunków ani awaryjnych - tak więc pierwsze podejrzenia pada właśnie na niego...
Dziś rano wyjechałem jak codzień lecz nie stwierdziłem ani kierunków ani awaryjnych - tak więc pierwsze podejrzenia pada właśnie na niego...
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
- fourup
- Kontaktowanie:
przerywacz - "gdzieś" pod zegarmi, albo na ścianie błotnika... u mnie po prostu wisi sobie kostka w powietrzu, ale zasięg kabli wskazuje właśnie na pozegary, albo ścianę grodziową, albo ścianę błotnika...
ale sprawdź wcześniej bezpieczniki. To bardziej prawdopodobne, niż przerywacz - ten wcześniej "ostrzega", że będzie się kończył brzęczeniem, piszczenieniem i innymi takimi...
ale sprawdź wcześniej bezpieczniki. To bardziej prawdopodobne, niż przerywacz - ten wcześniej "ostrzega", że będzie się kończył brzęczeniem, piszczenieniem i innymi takimi...
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

Opuzu Frontper się już nie buduje...

GG:7509837
GSM:660264573
- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Zobacz jeszcze na kostki na przewodach. Czasem zdarza się że pojedyncze przewody zaraz przy kostce się obruszają chociaż kostka trzyma dobrze. Bywa też że z kostek wyskakują te miedziane końcówki którymi są zarobione przewody. Najlepiej rozłączyć kostkę, obejrzeć dokładnie czy wszystko równo jest i starannie połączyć na nowo. Inną częstą usterką bywa brak masy i to moim zdaniem będzie główny podejrzany.
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16
A u mnie jest zaraz obok wlacznika stopu przy pedale hamulca.Wyglada ze oryginalnie byl tam montowany.Wychodzi z niego kostka z 3 przewodami:czarnym,zielonym i zielono-zoltym czy tez pomaranczowym.przerywacz - "gdzieś" pod zegarmi, albo na ścianie błotnika... u mnie po prostu wisi sobie kostka w powietrzu, ale zasięg kabli wskazuje właśnie na pozegary, albo ścianę grodziową, albo ścianę błotnika...
Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny
###
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny

Troopek - miałeś rację, przerywacz był dokładnie w tym miejscu. Tyle że u mnie był czterokońcówkowy Boscha, więc chyba ktoś coś wcześniej z tym motał... Bynajmniej okazało się, że puściły luty w przerywaczu i łączyło lub nie, w zależności od poruszenia kablami. Dzięki pomocy lokalnego specjalisty od spraw elektrycznych o pseudonimie "Marci" problem został zażegnany 

Silvestr