Szukam bezpieczników
Moderator: Albert_N
Szukam bezpieczników
szukam bezpieczników u siebie w Troopku .Mam tylko 6 sztuk w skrzynce po lewej stronie od kierowcy. Nie działa mi oświetlenie kabiny w środku spryskiwacz tylny i wycieraczka tylna.gdzie szukać napięcia???
JeepoMontero 2.5TDI BFG M/T33"
Tel. 601 88 67 10 Orange
Tel. 601 88 67 10 Orange
- pbyra
-
Re: Szukam bezpieczników
a w kabinie szukałeśkowal1912 pisze:szukam bezpieczników u siebie w Troopku .Mam tylko 6 sztuk w skrzynce po lewej stronie od kierowcy. Nie działa mi oświetlenie kabiny w środku spryskiwacz tylny i wycieraczka tylna.gdzie szukać napięcia???

TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Normalnie w truperze to całe pudło bezpieczników powinno być pod maską po lewej stronie patrząc z punktu widzenia kierowcy. Jeśli masz dwudziestoparoletnie auto (tak jak ja) to prawie na pewno będzie coś namotane w instalacji. U mnie przeróbek nie da się zliczyć.
Jedynym sposobem w problemach z instalacją to iść "po nitce do kłębka" czyli po przewodach. Zgodnie z tym co podaje literatura przewody obwodu tylnego spryskiwacza mają kolory niebieski i niebiesko-czarny a tylnej wycieraczki biało-niebieski, niebiesko-czerwony, i niebieski. Zobacz też czy nie puściło gdzieś połączenia z masą (zawsze czarne przewody).
Jedynym sposobem w problemach z instalacją to iść "po nitce do kłębka" czyli po przewodach. Zgodnie z tym co podaje literatura przewody obwodu tylnego spryskiwacza mają kolory niebieski i niebiesko-czarny a tylnej wycieraczki biało-niebieski, niebiesko-czerwony, i niebieski. Zobacz też czy nie puściło gdzieś połączenia z masą (zawsze czarne przewody).
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16