szpilka koła
Moderator: Albert_N
szpilka koła
może ktoś ma dane na temat szpilki do kól do troopera 88r tzn : jaki gwint jaka średnica radełkowania i od czego moze pasowac ? to co mówia różni fachowcy jest tak rozbieżne że niewiem czego szukać
- fourup
- Kontaktowanie:
Wal do serwisu Opla - ja mam u siebie już kilka wymienionych na Oplowskie właśnie - pasują od Frotki i robią jak oryginał. Ceny nie pamiętam, ale była na tyle "trzeźwiąca", że teraz nie dokręcam już recznie (Bozia zamiast rozumku - dała mi za dużo pary w łapach...
) tylko dynamometrykiem (125Nm)...

~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

Opuzu Frontper się już nie buduje...

GG:7509837
GSM:660264573
-
Ceny w serwisie Opla naogół są mocno trzeźwiące 
Za komplet uszczelniaczy przekładni 450zł ! Kupiłem na sztuki i wyszło 70zł. Ja znalazłem ostatnio most tylny od frotki na złomie, niestety już go przecięli palnikiem na pół więc tylko wybiłem wszystkie szpilki.
Podam wymiary koło południa jak zmierzę średnicę i skok gwintu.

Za komplet uszczelniaczy przekładni 450zł ! Kupiłem na sztuki i wyszło 70zł. Ja znalazłem ostatnio most tylny od frotki na złomie, niestety już go przecięli palnikiem na pół więc tylko wybiłem wszystkie szpilki.
Podam wymiary koło południa jak zmierzę średnicę i skok gwintu.
Po wielu wizytach we wszelakich warsztatach i sklepach przy pomocy wielu specjalistów doszedłem do wniosku że ni ch... nie wiadomo jakiej szpilki szukać dopiero wizyta z wybitą śrubą w łapie w serwisie toyoty bez mówienia do jakiego samochodu dało efekt facet poszedł do magazynu i po chwili był z identyczną w ręku , pasowała idealnie i cena też w miare rozsądna bo po uwzględnieniu rabatu 9,36 zł za szt
gdyby ktoś chciał kupić to podaje kod części :
BOLT
90942-02049
gdyby ktoś chciał kupić to podaje kod części :
BOLT
90942-02049