RODEO, '92,
Moderator: Albert_N
RODEO, '92,
Witam,
Mojemu znajomemu padł silnik w RODEO, '92, silnik V6 3,2L i chyba zaistnieje potrzeba wymiany.
W związku z tym mam pytanko.
Czy da sie zamontować z innego isuzu, badź opla innny silnik. ?
Jeżeli tak to który polecacie?
AB
Mojemu znajomemu padł silnik w RODEO, '92, silnik V6 3,2L i chyba zaistnieje potrzeba wymiany.
W związku z tym mam pytanko.
Czy da sie zamontować z innego isuzu, badź opla innny silnik. ?
Jeżeli tak to który polecacie?
AB
Artur B
wejdz na ebay.com.uk lub jakąś inną angielską kup takiego całego po dachu albo lekkiej stluczce za 200-300 FUNCIAKÓW autobus 400zł paliwko z promem koło 1000 i za 3-3,5tyś masz całego na części a jak ci się będzie chciało to sprzedaż mosty i skrzynie i wyjdzie cię za free 

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 

ja moze bym sie zabral do tego zl, ale zrobilbym tak:
1)byc moze macie wyciagniety motor z auta, wiec poszukajcie na naim KODU silnika, zrobcie mu zdjecia.
2)włączcie jakąs dowolna giełde samochodowa i jazda-tel+mail do hien a one sie już kapną co to za motor. Wklejajac foto na forum tez Ci powiemy.
3)jak już bedziesz mieć pewność co to jest, jaki typ to dzwonisz o o ceny pytasz, znajdujesz, jedziesz, kupujesz
nie wiem co sie wam sypło w tym silniku, ale ja chyba wolalbym zrobic remont....
1)byc moze macie wyciagniety motor z auta, wiec poszukajcie na naim KODU silnika, zrobcie mu zdjecia.
2)włączcie jakąs dowolna giełde samochodowa i jazda-tel+mail do hien a one sie już kapną co to za motor. Wklejajac foto na forum tez Ci powiemy.
3)jak już bedziesz mieć pewność co to jest, jaki typ to dzwonisz o o ceny pytasz, znajdujesz, jedziesz, kupujesz

nie wiem co sie wam sypło w tym silniku, ale ja chyba wolalbym zrobic remont....

kw99 pisze:wejdz na ebay.com.uk lub jakąś inną angielską kup takiego całego po dachu albo lekkiej stluczce za 200-300 FUNCIAKÓW autobus 400zł paliwko z promem koło 1000 i za 3-3,5tyś masz całego na części a jak ci się będzie chciało to sprzedaż mosty i skrzynie i wyjdzie cię za free
z tej wypowiedzi wynika jakbymial jechac autem po dachu?
pomysl ogolnie nie jest zly, ale musisz miec kogos kto go widlakiem wrzuci lub z rampy tesco najedzie na tira. Laweta to koszt ok. 2,5 tysia. Na pace trucka to jakis tyś mniej.
Fura po dachu to mailbys preferencyjne stawki w eurotunelu za wysokość

Niestety nie rozbierałem (właściciel) natomiast zaczęło się od awarii pompy wodnej i powrotu ukochanej bez płynu ze sklepu. Klekotał jak traktor ale odpalał. Potem zostały zmierzone ciśnienia. Niestety tylko na jednym coś pokazało. W mojej ocenie panewki i zawory do wymiany. nie wiem jak wał, czy do szlifu ale pewnie głowica tak. Ma przejechane około 120000 mil.
Następca tego silnika to V6D1 ale kodu do tego nie namierzyłem. To jest silnik z dwoma wtryskami (wolnych obrotów i szybkich obrotów).
Następca tego silnika to V6D1 ale kodu do tego nie namierzyłem. To jest silnik z dwoma wtryskami (wolnych obrotów i szybkich obrotów).
tomeg napisał

Skoro pojemnođ taka sama jak w V6D1 to pewnie dol silnika jest taki sam jesli sie ruzni to pewnie wtryskiem i elektronika. V6D1 ma 130kw (przynajmniej moj) Jedznz minus jest taki ze pewnie masz automata i jak bys wsadzil silnik od Montka moglby sie za skrzynia nie zgracNastępca tego silnika to V6D1 ale kodu do tego nie namierzyłem. To jest silnik z dwoma wtryskami (wolnych obrotów i szybkich obrotów).

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 

Właśnie nie, to jest manual (włozony tam na życzenie). Według mojej wiedzy koników jest 146 ale nawet nie pamietam gdzie to czytałem. Z pompa, to faktycznie przegięcie było ale ponieważ sam nie podejmowałem sie rozbierania auta, to polegałem na opiniach "fachowców". W silniku jet łańcuch i rozrządu nie polecali wymianiać, więc i o pompie nikt nie pomyślał. jak pomyślałem, to zamowiłem. Jak sporowadzili, to złą (właśnie 6VD1) i oddałem, tego dnia sie ugotował. 
Zrobię fotki i załączę. Dziękuję, Tomek.

Zrobię fotki i załączę. Dziękuję, Tomek.