Czy ktos z Was mial problemy z ustawieniem zbieznosci w krótkim troopie? I z jazdą na wprost? Ja dzis drugi raz wizytowalem diagnostę i mimo jego staran (facet jest podobno b. dokladny), autko ma tendencje do zjezdzania na prawo. Po pierwszej regulacji (komputerowo) juz na drugi dzien odkrylem, ze kierownica podczas jazdy na wprost musi byc skrecona sporo w lewo. Diagnosta ustawial ją prosto i blokowal podczas regulowania.
Zanim zabral sie do kolejnego ustawiania skasowalem luzy na lozyskach (w lewym byly spore). Dzis po regulacji ponownej jezdzilem testowo i nadal sciąga na prawo i kiera lekko w lewo skrecona, ale jednak duzo mniej, niz po peirwszym razie.
Diagnosta zwrocil uwage, ze tylne kola mają jakies odchylki od normy i to one moga byc przyczyną.
Gwoli scislosci mam kumho 31/10,5 i raczej nie katuje sprzeta po kraweznikach.
Trzecim tropem są wybite silentbloki. Jednak diagnosta ustawil pod nie pochylenie kol przednich.
Zbieżność i ściąganie
Moderator: Albert_N
Zbieżność i ściąganie
Defender 90
-
- jestem tu nowy...
u mnie jest tak smo lekko ściąga w prawo a mimo to na diagnostyce stwierdzili, że wszysko jest git. Przyczyną może być faktycznie tył - przesunięty resor (ścięty lub skrzywiony szpickop), wywalone tuleje przednie resora (prowadzą most). Kiedyś wezme się za to a wtedy
... to poł samochodu rozbiore ale zrobie. Gwoli ścisłości BFG A/T 30/9.5

A wez zamien przednie kola (lewy do prawego,prawy do....itd).Ja kiedys tez podobne szopki mialem przy zalozonych Cooperach 215. Mimo remontu calej zawiechy i ustawieniu na tiptop lekko sciagal w prawo.Cos mnie tknelo i zamienilem kola miejscami chociaz obydwie opony w ladnym stanie,rownomiernie zuzyte itp,itd.I zaczal sciagac w lewo. Zmienilem komplet opon i od tej pory jedzie prosto jak trzeba.
Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny
###
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny