Jaki alternator do 2.6i
Moderator: Albert_N
Jaki alternator do 2.6i
witam ostatnio po wypadzie utopiłem alternator no i wiadomo spalił się do reszty jaki alternator polecacie w jego miejsce lub w miejsce pompki EGRu może ktoś przerabiał taki temat i ma jakieś wskazówki pilne
bo autko stoi rozebrane a musi jeździć do piątku

Re: Jaki alternator do 2.6i
no najłatwiej chyba taki sam , dość popularny alternator chyba hitachi , cena za regenerowany w granicach 450-500 zł i to wszystko na temat 

-
sprobuj tu. kupowalem od goscia silnik i alternator mu zostal
http://www.allegro.pl/item578787315_isu ... zesci.html
http://www.allegro.pl/item578787315_isu ... zesci.html
Pajero 92 2,5 TD 

taa jasne że najlepiej taki sam ale ja chcialbym dopasować cośw miejsce pompy egr bo jes pod samą maską i nie utpi sie tak szybko jak tam na dole
- fourup
- Kontaktowanie:
w miejscu EGR mieści się idealnie 120A z audi.
trzeba tylko lekkie rękodzieło uskutecznić, coby uchwyty zaadaptować...
@Mati - tyrknij do Lolka, to Ci wytłumaczy co i jak...
trzeba tylko lekkie rękodzieło uskutecznić, coby uchwyty zaadaptować...

@Mati - tyrknij do Lolka, to Ci wytłumaczy co i jak...
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był

no właśnie kolne do niego bo mam jeszcze pare innych spraw thanks
co się okazuje po podpięciu alternatora sprawnego po przekręceniu kluczyka zaświecają się kontrolki ładowania oleju i rezerwa po odpaleniu nie gasną paliwo jest olej też ciśnienie dobre
po odpięciu alternatora natomiast wszystko jest ok ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieję dodam jeszcze że jak przkręce stacyjke pompka paliwa chodzi cały czas a chyba nie powinna po podpieciu aletrnatora natomiast wyłącza się ale zaświecajasie wszystkie wyżej wymienione kontrolki ja juz zgłupiałem calkowicie łądowanie
Przy okazji składam wszystkim Życzenia z okazji Święta Wielkiej Nocy mokrego dungusa i smacznego jajka no i żeby wasze maszyny chodziły jak zegarek
po odpięciu alternatora natomiast wszystko jest ok ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieję dodam jeszcze że jak przkręce stacyjke pompka paliwa chodzi cały czas a chyba nie powinna po podpieciu aletrnatora natomiast wyłącza się ale zaświecajasie wszystkie wyżej wymienione kontrolki ja juz zgłupiałem calkowicie łądowanie
Przy okazji składam wszystkim Życzenia z okazji Święta Wielkiej Nocy mokrego dungusa i smacznego jajka no i żeby wasze maszyny chodziły jak zegarek

Ten alternator ktory podpinasz wcale nie jest sprawny. Nie laduje.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
- fourup
- Kontaktowanie:
a przynajmniej się nie wzbudza...h5n1 pisze:Ten alternator ktory podpinasz wcale nie jest sprawny. Nie laduje.
~fourup/zupka
Troopek był
Troopek był