spawanie piora w resorze ....
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
spawanie piora w resorze ....
Witam. Pytanie jak w temacie, ktore mnie nurtuje od dluzszego czasu. Stad tez kilka pytan: czy ktos z was juz podejmowal sie kiedys czegos podobnego; jesli tak niech napisze jak to wyszlo, czy sie warto z tym pobawic, ile cos takiego wytrzyma itd. Prosze o odpowiedzi ale tylko konkrety i na temat. Zgory dzieki i pozdro dla wszystkich 

Re: spawanie piora w resorze ....
może lepiej znitować 

- chiquito83
w uazie sie dalo, glowne pioro poszlo, spawacz amator pospawal i do tej pory nie strzelilo 

i hartowanie w słońcu

daj spokój, to se ne da

daj spokój, to se ne da
- chiquito83
u mnie dziala, moze zrobie nawet dzisiaj zdjecie tego 

Dajcie spokój ..... można gdzieś w psiej doopie na końcu świata z akumulatora ....
...żeby dojechać do ludzi...
....ale, żeby w cywilizacji ...ba w europie....
... masakra

....ale, żeby w cywilizacji ...ba w europie....

... masakra

Life's Too Short For A Full Time Job
A ile to bedzie kosztowało i ile kosztuje pióro...? 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
- chiquito83
zespawanie 0zl, pioro na pewno wiecej 

A czy spawając nie zmienia się charakterystyka metalu (czyt. pióra)?
Hakuna matata madafaka!
- chiquito83
zmienia sieZiołek pisze:A czy spawając nie zmienia się charakterystyka metalu (czyt. pióra)?

ale co za roznica? jak pioro peklo to juz pewnie w takim stanie to jest ze wypadaloby wszystko od razu wymienic na nowe (znaczy sie resory)
a to wiadomo, koszta, a na pospawanym pojezdzi jeszcze z 3 sezony i nie bedzie widzial roznicy

Skoro działa to nie mam zastrzeżeń, powodzenia. 

Hakuna matata madafaka!
qwa PROWOKACJA
!

-
- jestem tu nowy...
dzieki za sugestie to jest w sumie zapasowy resor i chodzi o to zeby potestowac - moze jakas straszna lipa z tego nie wyjdzie (sie zobaczy) ;|
w uazie co się nic nie ugina to może i działa.. jakbyś słupek ogrodzeniowy odpowiednio podziurawił tez pewnie by działało.. można też olać naprawę i się na mpk przerzucić.. ale to chyba nie do końca o to lata?
wiesz co się stanie jak strzeli główne pióro na łuku? albo na hopce w lesie? co sie stanie z amortyzatorem wtedy?
wiesz co się stanie jak strzeli główne pióro na łuku? albo na hopce w lesie? co sie stanie z amortyzatorem wtedy?
- chiquito83
jak mi strzelil to wlasnie na hopce w lesie, nic sie nie stalo poza tym ze napieprzal w podloge 
nie mowie ze tak nalezy robic, mowie tylko ze tak u mnie jest i robi

nie mowie ze tak nalezy robic, mowie tylko ze tak u mnie jest i robi

wiesz... jak miałem resoraka to regularnie wracałem z lasu na pasach transportowych albo linie od wyciągarki..
To był główny powód dla którego zrezygnowałem z k160

To był główny powód dla którego zrezygnowałem z k160

Awaryjnie można pospawać, tyle że materiał w okolicach miejsca spawania mocno się zahartuje i będzie pękać.

za wymianę głównego pióra w moim troopku zapłaciłem 150 zł w gdańsku na kartuskiej w ramach naprawy zawiozłem obydwa resory i za te pieniądze obydwa były rozkręcone i przesmarowane dodatkowo lekko klepnięte żeby wyżej stał i żeby obydwa były takie same . jeśli to spawanie ma być awaryjne to można zaryzykować ale jeśli to ma być planowa robota to bezsensowne jest marnowanie czasu na dwukrotne wyciąganie resora .
- chiquito83
aaa jak i tak trzeba wyciagac to wiadomo, u mnie to bylo 5 minut roboty bo bez wyciagania 

Kilka krotnie spawałem pióro (w GAZie, UAZie i SJ)
Rozwiązanie tanie i szybkie, ale trwałość bardzo niska, trochę obciążenia i pęka.
W UAZie może i trochę dłużej wytrzyma, ale to tylko dzięki temu że duza ilość piór powoduje
że spaw nie jest tak obciążony i pióro tak bardzo nie pracuje.
W SJ całkowicie rozwiązanie krótko dystansowe ze względu na intensywną prace piór.
Rozwiązanie tanie i szybkie, ale trwałość bardzo niska, trochę obciążenia i pęka.
W UAZie może i trochę dłużej wytrzyma, ale to tylko dzięki temu że duza ilość piór powoduje
że spaw nie jest tak obciążony i pióro tak bardzo nie pracuje.
W SJ całkowicie rozwiązanie krótko dystansowe ze względu na intensywną prace piór.
GAZ69>UAZ469>SJ413>PATHFINDER>Grand Cherokee 5.2 v8 ZJ
a sprezyne tez mozna pospawac bo sie zastanawiam czy do gr nie kupic jednej pociac jej na 4 odcinki i dospawac do tych co mam bedzie wyzej stal 

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
Lepiej sobie specjalne podkładki z tworzywa pod sprężyny zakupić.pavvel pisze:a sprezyne tez mozna pospawac bo sie zastanawiam czy do gr nie kupic jednej pociac jej na 4 odcinki i dospawac do tych co mam bedzie wyzej stal
GAZ69>UAZ469>SJ413>PATHFINDER>Grand Cherokee 5.2 v8 ZJ
- chiquito83
jak najbardziej mozna spawac sprezyne, tylko trzeba pamietac zeby stron nie pomylic 

mefisto666 pisze:Witam. Pytanie jak w temacie, ktore mnie nurtuje od dluzszego czasu. Stad tez kilka pytan: czy ktos z was juz podejmowal sie kiedys czegos podobnego; jesli tak niech napisze jak to wyszlo, czy sie warto z tym pobawic, ile cos takiego wytrzyma itd. Prosze o odpowiedzi ale tylko konkrety i na temat. Zgory dzieki i pozdro dla wszystkich
ale hardcore

glupszych pomyslow nie masz?
masz elektrody i prad za darmo?chiquito83 pisze:zespawanie 0zl, pioro na pewno wiecej