Tylna KAnapa
Moderator: Albert_N
Tylna KAnapa
Witam,
Właśnie jestem w trakcie dodawania tylnej kanapy do mojego troopka,
orginalnie byl to samochod ciezarowy 2 miejscowy ale sruby i mocowania dla kanapy i pasow sa na miejscu.Dodam ze to jest 1986 LONG
Problem tkwi w tym ze zakupilem kanape i i mocowania oparcia przykrecane przy nadkolach ale nie bardzo pasuja do otworow.Czy ktoś byłby tak dobry i obfocił jak wygladają te mocowania w aucie juz zamontowane bo może musze jednak coś przerobić.
Wogóle jak wygląda sprawa wsadzenia wnetrza z nowszej wersji( prostokątne lampy) do mojego modelu.
Dzieki za wszelkie rady Pozdrawiam sickich.
Właśnie jestem w trakcie dodawania tylnej kanapy do mojego troopka,
orginalnie byl to samochod ciezarowy 2 miejscowy ale sruby i mocowania dla kanapy i pasow sa na miejscu.Dodam ze to jest 1986 LONG
Problem tkwi w tym ze zakupilem kanape i i mocowania oparcia przykrecane przy nadkolach ale nie bardzo pasuja do otworow.Czy ktoś byłby tak dobry i obfocił jak wygladają te mocowania w aucie juz zamontowane bo może musze jednak coś przerobić.
Wogóle jak wygląda sprawa wsadzenia wnetrza z nowszej wersji( prostokątne lampy) do mojego modelu.
Dzieki za wszelkie rady Pozdrawiam sickich.
Re: Tylna KAnapa
Czy naprawde nikt nie moze podeslac jakiejs fotki zaczepów oparcia tylnej kanapy??
- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Troopki miały przynajmniej dwa rodzaje kanapoławek tylnych. Przesiadłem się niedawno z jedynki gaźnikowca '85 na wielowtrysk '91 i prawie nic nie pasuje ze starego do nowego (no, może poza korbkami do drzwi itp.). Czy twoje siedzisko ma blachę na plecach i wajhę przerzucaną z lewa na prawo (też na plecach)? Powinienem mieć mocowania do takiego oparcia gdzieś w czeluściach. Jeśli potrzebujesz - poszukam. A co do otworów, to jak coś ci nie pasuje to wietrarka w ruch i już pasuje! 

#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16
Tak mam kanape z blachą na plecach i z taką wajchą (z tego modelu) zaczepy to chyba mam ale przymierzałem na wszystkie możliwe sposoby i nie pasują żeby zaczepiać te bolce z boku kanapy, dlatego prosiłem o jakiekolwiek fotki jak to wygląda.
A jak wygląda sprawa wsadzenia wnętrza z nowszego modelu w całości czyli tapicerki i fotele.
bo do tych starszych to kiepsko wygląda sprawa kompletnych wnętrz w dobrym stanie.
A tapicer zedrze pewnie niezle.
A jak wygląda sprawa wsadzenia wnętrza z nowszego modelu w całości czyli tapicerki i fotele.
bo do tych starszych to kiepsko wygląda sprawa kompletnych wnętrz w dobrym stanie.
A tapicer zedrze pewnie niezle.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Spojrzę, w jakim stanie jest moja tylna kanapa w moich zwłokach Troopera, rocznik 87, long.
Będę wdzieczny za zainteresowanie nawet foto juz mnie urządzi
ale btw. ponowie pytanie czy da sie wykonac transplantacje nowszego wnetrza
tzn da sie na pewno tylko czy wszystko bedzie pasowalo bez przerobek
ale btw. ponowie pytanie czy da sie wykonac transplantacje nowszego wnetrza
tzn da sie na pewno tylko czy wszystko bedzie pasowalo bez przerobek
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Jutro zrobię foto, doradźcie, gdzie je wrzucić, bo imageshack ostatnio nie widzi u mnie zdjęć w kompu.......
O ile mi wiadomo różnice w "kanapach" są tylko i wyłącznie uzależńone wersją "długości" Trupów. Kanapy od wersji krótkich nie pasują do wersji długich. To jedyna znana mi różnica miedzy kanapami w rocznikach 8x-92. Krótkie mają wycięcia na nadkola i sa tam mocowane, długie są przykręcane tylko do podłogi na zawiasach i mają "zatrzaski" mocowane przed nadkolami.
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

I to jest konkretna odpowiedz.
Czyli moge spokojnie wrzucic wnetrze z nowszej wersji blye longa.
Problem polega na tym ze skombinowałem sobie kanape z mojego modelu i zaczepy ale nie mam pojecia jak one maja byc przykrecone przy nadkolach .
Moze u mnie nie ma przygotowanego na nie miejsca bo orginalnie to bylo auto 2 miejscowe
dlatego prosilem o mozliwosc przeslania jakiegos foto
Pozdrawiam
Czyli moge spokojnie wrzucic wnetrze z nowszej wersji blye longa.
Problem polega na tym ze skombinowałem sobie kanape z mojego modelu i zaczepy ale nie mam pojecia jak one maja byc przykrecone przy nadkolach .
Moze u mnie nie ma przygotowanego na nie miejsca bo orginalnie to bylo auto 2 miejscowe
dlatego prosilem o mozliwosc przeslania jakiegos foto
Pozdrawiam
Jeżeli nie masz "otworów" na "zatrzaski" przed nadkolami/na początku nadkoli to nie problem kwestia wiertary i naprzód. Pytanie skoro to był od "fabryki" 2 osobowy wózek to czy za przednimi fotelami jest "uniesiona" podłoga? Jak tak to też nie powinno być problemu z mocowaniem "zawiasów". Jak nie zapomnę to porobie jutro w robocie fotki i wieczorem wrzucę. Nie będe demontował kanapy
ale porobię poglądowe co i gdzie być powinno 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

fajnie bede czekał na fotki wlasnie wrocilem z urlopu pelen zapalu do dzialania wiec.....
O widzisz wiedziałem ze jakieś zdjęcia mam zrobić 
Dziś wieczorkiem wrzucę

Dziś wieczorkiem wrzucę
)

Spoko cierpliwie czekam
I znów skleroza... Ale myślę że w koncu sie uda 

)