Wyciąganie skrzyni trooper 2,6i
Moderator: Albert_N
Wyciąganie skrzyni trooper 2,6i
Witam
Mam mały problem i proszę o rade.
Odkręciłem skrzynie biegów od silnika, odkręciłem belkę mocującą poduszki skrzyni, wały napędowe również i skrzynia nie chce wyjść.
Czy ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić żeby ją wyciągnąć.
dodam że skrzynia rozeszła się na 2mm i dalej ani myśli się wysunąć.
Mam mały problem i proszę o rade.
Odkręciłem skrzynie biegów od silnika, odkręciłem belkę mocującą poduszki skrzyni, wały napędowe również i skrzynia nie chce wyjść.
Czy ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić żeby ją wyciągnąć.
dodam że skrzynia rozeszła się na 2mm i dalej ani myśli się wysunąć.
Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

Re: Wyciąganie skrzyni trooper 2,6i
a odkręcił kolega dźwignię skrzyni?
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Oczywiście że tak, dźwignia biegów i reduktora poszła jako pierwsza.
zresztą logicznie, jeśli bym wywalił skrzynie to w najgorszym wypadku pogięła by się dźwignia
zresztą logicznie, jeśli bym wywalił skrzynie to w najgorszym wypadku pogięła by się dźwignia

Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

Jeżeli wszystko odkręciłeś to wisi na wałku sprzegłowym i tyla, musisz się pogimnastykować, poszarpać, a przede wszystkim w miarę równo i równoelgle do osi wałka ją wysunąć. Nie ma bata musi wyjść. Swoją drogą potrafi być upierdliwa przy wyciaganiu a później przy wkładaniu 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

ale ile można szarpaćNahen pisze:Jeżeli wszystko odkręciłeś to wisi na wałku sprzegłowym i tyla, musisz się pogimnastykować, poszarpać, a przede wszystkim w miarę równo i równoelgle do osi wałka ją wysunąć. Nie ma bata musi wyjść. Swoją drogą potrafi być upierdliwa przy wyciaganiu a później przy wkładaniu

Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

Musi nie ma bata
Za pierwszym razem też tak myślałem 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Nahen pisze:Musi nie ma bataZa pierwszym razem też tak myślałem
dokładnie siła razy gwałt i się udało.
Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

)

teraz jedziemy dalej, miska panewki, simeringi itp.
wiec jeszcze będę Was męczył.
wiec jeszcze będę Was męczył.
Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

Jak coś to ja tylko od góry zaglądałem do tego silnika 

)

ja zaglądałem z góry z dołu od boku i z każdej możliwej strony a co do wyciągnięcia skrzyni to najlepiej jest podnieść troszkę silnik przodem i wtedy nie ma problemy we dwoje ją wyciągnołem stawiając na żabie wyjechała do tyłu .