Proszę o pomoc Nie chodzi jak trzeba Isuzu Troper 2.6
Moderator: Albert_N
Proszę o pomoc Nie chodzi jak trzeba Isuzu Troper 2.6
Witam Jestem tu nowy i nie rozglądałem się jeszcze za głęboko po forum ale potrzebuje natychmiastowej pomocy. Od dawna jestem zafascynowany autami terenowymi i od niedawna stałem się posiadaczem fajnego Troperka za dobrą kase.Jednak nie wszystko jest takie piękne jak mogłoby się wydawać.A mianowicie podczas zakupu pojazdy sprzedający oznajmił mi że auto na zimnym silniku ma problemy z odpalaniem i dopóki nie złapie temperatury to nierówno pracuje, mówił również że to może sprawka przepływomierza ale to już zostało wykluczone,przepływomierz jest sprawny.W aucie wymieniłem kopułkę.palec świece,kable filtr paliwa, sprawdziłem ciś w pompie paliwa i wszystko jest ok. a auto jak się dusiło tak się dusi. Jest to motor 2.6 benzyna na pełnym wtrysku i paliwo dochodzi do listwy lecz nie cofa się z powrotem nie mam pojęcia dlaczego Wężyk powrotu idzie przez jakąś gruszkę podciśnienia i to być może ona jest zepsuta Nie mam pojęcia Proszę o pomoc lub numer do osoby która ma opanowany takowy silnik
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Re: Proszę o pomoc Nie chodzi jak trzeba Isuzu Troper 2.6
Sprawdź jeszcze elektronikę. A dokładniej czujnik temperatury silnika. Ale 2 pinowy bo to on podaje sygnał do ECU. Jednopinowy tylko do wskazówki daje sygnał. Nie wiem dokładnie gdzie w tym silniku jest wkręcony. Obstawiam że w głowicy w pobliżu termostatu. Powinien mieć na zimnym ok 4 kiloomy a na gorącym ok 300 omów (albo odwrotnie)
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki