Cena częśći zamienych do Frontera?

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

xprox
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Cena częśći zamienych do Frontera?

Post autor: xprox » pt lip 25, 2008 12:12 pm

Witam
Nurtuje mnie pewne pytanie, chciałbym sobie kupić samochód "terenowy" (używany) może być jak wy to nazywacie pseudo terenówka (SUV). Tylko za bardzo nie mogę się zdecydować który model wybrać. W sumie najbardziej skłaniam się do Opla F ale na forach internetowych ludzie wypisują że ma drogie części zamienne. Obecnie poruszam się Oplem Astrą II i mogę powiedzieć że ma tanie części zamienne w porównaniu z konkurencją. Dlatego trochę mnie to dziwi odnośnie Frontery. To że samochód terenowy jest droższy w utrzymaniu niż osobówka to chyba oczywiste. Ale czy naprawdę w porównaniu z innymi terenówkami Opel Frontera ma drogie części?? Jeśli tak. To może mi ktoś powiedzieć do której terenówki są części stosunkowo "tanie" w porównaniu z innymi 4x4. (Tylko nie wypisujcie UAZ:P)

A jak by ktoś pytał to od razu napisze że będę tym samochodem jeździć na co dzień po asfalcie. A weekend w plener z pieskiem i całą rodzinką. Plener to jest lasek woda i grillowanie:P Taplanie się w błocie po klamki będzie mi obce jak dialekt zulusów :D

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » pt lip 25, 2008 12:17 pm

Do takich celów Frotka nadaje się idealnie.

A ceny części, jedne droższe inne tańsze jak w innych autach. Zamienników sporo.

Ważne co kupisz, jak padło to każdy cię zje, jak zadbane auto i będziesz dalej dbał to wszystko jest ok.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » pt lip 25, 2008 6:52 pm

W serwisie drogie ale jak przelecisz forum to zobaczysz że wiele części moż zaadaptować z innych aut ogulnie niema tragedii,Jeśli jesteś w stanie przełknąć 50gram bez przepojki to i ceny przełkniesz :lol: 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

SeeD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SeeD » wt lip 29, 2008 9:20 am

wedlug mnie ceny sa hmm powiedzmy umiarkowane...
a odnosnie zamiennikow to trzeba sie troche naszukac (ew. wiedziec gdzie szukac;)) dla przykladu (ile ja placilem): sprzeglo komplet z dociskiem ok 750 zlociszy, tlumik ok 700 zl, klocki ok 100-120 zlociszy, wachacze po ok 130... silniki sa troche drozsze :roll: ;) a tak to samochod calkiem sympatyczny i jak Mazurkas napisal jak bedziesz dbal to bedzie cacy :)
pozdrawiam

sigreg

Post autor: sigreg » wt lip 29, 2008 11:26 am

Witam,

Za ten tlumik to Cie strasznie zerzneli ;) To serwis ASO ?

Grzesiek

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » śr lip 30, 2008 4:30 am

sigreg napisał
a ten tlumik to Cie strasznie zerzneli To serwis ASO ?
Może jakiejś lepszej firmy kupił ?? 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”