Nurtuje mnie pewne pytanie, chciałbym sobie kupić samochód "terenowy" (używany) może być jak wy to nazywacie pseudo terenówka (SUV). Tylko za bardzo nie mogę się zdecydować który model wybrać. W sumie najbardziej skłaniam się do Opla F ale na forach internetowych ludzie wypisują że ma drogie części zamienne. Obecnie poruszam się Oplem Astrą II i mogę powiedzieć że ma tanie części zamienne w porównaniu z konkurencją. Dlatego trochę mnie to dziwi odnośnie Frontery. To że samochód terenowy jest droższy w utrzymaniu niż osobówka to chyba oczywiste. Ale czy naprawdę w porównaniu z innymi terenówkami Opel Frontera ma drogie części?? Jeśli tak. To może mi ktoś powiedzieć do której terenówki są części stosunkowo "tanie" w porównaniu z innymi 4x4. (Tylko nie wypisujcie UAZ:P)
A jak by ktoś pytał to od razu napisze że będę tym samochodem jeździć na co dzień po asfalcie. A weekend w plener z pieskiem i całą rodzinką. Plener to jest lasek woda i grillowanie:P Taplanie się w błocie po klamki będzie mi obce jak dialekt zulusów