Witam!
Pilnie potrzebuję zdobyć wiązkę elektryczną do Frontery 2,4 benzyna 93r. ewentualnie informację gdzie mogę na szrocie pytać o Fronterę z takim silnikiem? może macie jakieś namiary. Jest mi to bardzo potrzebne.
pozdrawiam
Radek
wiązka elektryczna Frontera 2,4 benzyna(pilne)
Moderator: Mroczny
- RADEK_DUZY
-
wiązka elektryczna Frontera 2,4 benzyna(pilne)
Kiedyś Frontera '93 2,4 benzyna+gaz
Obecnie Daihatsu ROCKY '91 2,8TD (DL-52)(F75 wagon)
Re: wiązka elektryczna Frontera 2,4 benzyna(pilne)
a po co ci cała wiązka?może któryś z kawałków, napisz co padło to moze uda sie problem inaczej załatwić
pytaj też o 2,0 to taka sama wiązka (oczywiście przednia, tylnia też tylko troche dłuższa)
ewentualnie jak dla siebie pobawić sie w zrobienie takowej- sprawa prosta choć wymaga kilku godzin pracy i pare metrów różnokolorowych kabelków które kupisz bez problemu
pytaj też o 2,0 to taka sama wiązka (oczywiście przednia, tylnia też tylko troche dłuższa)
ewentualnie jak dla siebie pobawić sie w zrobienie takowej- sprawa prosta choć wymaga kilku godzin pracy i pare metrów różnokolorowych kabelków które kupisz bez problemu
- RADEK_DUZY
-
nie wiem jak to się stało ale cała wiązka jest w stanie bardzo złym, co kawałek są rozgrzewane przewody, momentami co cieńszych wogóle się nie daje zidentyfikować, stąd moje pytanie o całą wiązkę. Sprawa dotyczy wiązki, która idzie lewą stroną komory silnika, między innymi koło przedniego lewego reflektora i ciągnie się aż do zegarów w środku samochodu. Czy możesz mi potwierdzić na 100%,że w 2,0 wiązka ta konkretna wiązka jest identyczna? Jeżeli tak bardzo proszę o taką informację, bo do 2,4 nigdzie nie mogę znaleźć. Może jeszcze ktoś z Was jest w stanie się wypowiedzieć jakie różnice są pomiędzy wersjami europejskimi i anglikami? z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Radek
Pozdrawiam
Radek
Kiedyś Frontera '93 2,4 benzyna+gaz
przednia wiazka 2,0 i 2,4 z pewnościa są takie same-wszystkie odbiorniki prądu jak i sam silnik(c20ne c24ne) są identyczne w budowie
co do anglików to nie wiem-trzeby by spojrzeć czy puszczone są drugą stroną czy może przedłużenie do deski idzie od kostek w lewym narożniku-jak ta druga opcja to wiązka w komorze silnika też powinna byc taka sama-ale nie przygladałem się więc tą opcje musisz sam sprawdzić
ten kawałek co wymieniłeś to tylko kawałek bo cała wiązka idzie dalej pod chłodnicą do skrzynki bezpieczników i aby ja wyjąć będziesz zmuszony wykręcić kilka szpargałów
co do anglików to nie wiem-trzeby by spojrzeć czy puszczone są drugą stroną czy może przedłużenie do deski idzie od kostek w lewym narożniku-jak ta druga opcja to wiązka w komorze silnika też powinna byc taka sama-ale nie przygladałem się więc tą opcje musisz sam sprawdzić
ten kawałek co wymieniłeś to tylko kawałek bo cała wiązka idzie dalej pod chłodnicą do skrzynki bezpieczników i aby ja wyjąć będziesz zmuszony wykręcić kilka szpargałów