Mam na oku Frotkę

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

jannik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Mam na oku Frotkę

Post autor: jannik » pt kwie 06, 2007 4:11 pm

Po konsultacjach i rozważaniach oraz po przeczytaniu sporej ilości postów zdecydowałem się na Frotkę 2.8. Ponoć ten model ma jeden z najlepszych silników.

Mam zatem 2 pytania (na razie... 8) )
1. Na co w szczególności zwrócić uwagę przy zakupie tej wersji Frotki?
2. Po czym można zorientować się czy silnik jest OK, czy też zajechany?

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: Mam na oku Frotkę

Post autor: Eskapada » pt kwie 06, 2007 5:11 pm

jannik pisze:Po konsultacjach i rozważaniach oraz po przeczytaniu sporej ilości postów zdecydowałem się na Frotkę 2.8.
poczytaj forum jeszcze troche :)21 - sądząc po pytaniach ponieżej mam wrażenie że za mało czytłeś 8)
jannik pisze: Mam zatem 2 pytania (na razie... )
1. Na co w szczególności zwrócić uwagę przy zakupie tej wersji Frotki?
2. Po czym można zorientować się czy silnik jest OK, czy też zajechany?
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Hrokl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Hrokl » pt kwie 06, 2007 5:33 pm

Wszystko jest w archiwum szukaj, a dane będzie ci wiedzieć. Nie daj sie naciąć...... 8)
sweeper

Piotrul

Post autor: Piotrul » pt kwie 06, 2007 6:23 pm

Eskapada pisze:
jannik pisze:Po konsultacjach i rozważaniach oraz po przeczytaniu sporej ilości postów zdecydowałem się na Frotkę 2.8.
poczytaj forum jeszcze troche :)21 - sądząc po pytaniach ponieżej mam wrażenie że za mało czytłeś 8)
Eskapada,jednak to ty musisz trochę jeszcze poczytać, bo o frotach to jednak mało wiesz :wink: :)21
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt kwie 06, 2007 6:47 pm

Piotrul pisze:
Eskapada pisze:
Eskapada,jednak to ty musisz trochę jeszcze poczytać, bo o frotach to jednak mało wiesz :wink: :)21
Skoro tak twierdzisz to poczytam :)21 – i na pewno znajdę odpowiedzi na pytania co sprawdzić w aucie przed zakupem czyli że wszystko. Dowiem sie że można sie zorientowac o tym że silnik jest dojechany bo pierdzi warczy syczy ryczy dymi kopci rzęgoli puka stuka dudni klekocze :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Balkandriver
Kontaktowanie:

Post autor: Balkandriver » pt kwie 06, 2007 7:10 pm

Noo, ludzie,
człowiek po prostu się pyta, licząc na życzliwość. A może to , co przeczytał ( a pisze :"po przeczytaniu sporej ilości postów") nie wyczerpało Jego wątpliwości. :cry:
Już i tak dokonał słusznego wyboru.
I on do Was z sercem na dłoni i nadzieją w sercu, że wyjadacze - fronterowcy jeszcze jakiś Zinkweiss, czyli zagwozdkę tego modelu wskażecie (a wiadomo, każdy model ma swe tajemne słabostki) ,a tu siakaś taka polaczkowatość w odpowiedzi.
I to w przeddzień Świąt, fuj :evil:

Wszystkim , małym i dużym życzę Świąt niekoniecznie w podróży
Jajek pięknie zdobionych ale nie zakręconych :o
Koszyczka pełnego i Dyngusa podwodnego

Czego i sobie życzę

BALKANDRIVER
Frontera Long 2.8 TDi
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.

jannik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: jannik » pt kwie 06, 2007 7:41 pm

Balkandriver pisze:...człowiek po prostu się pyta, licząc na życzliwość... I on do Was z sercem na dłoni i nadzieją w sercu...
Dzięki za słowa otuchy Balkaniedriverze, ale z tym sercem na dłoni przepełnionym nadzieją to chyba przesada.. ? :D :P
Coś podejrzewam, że niewiele osób jest w stanie powiedzieć jakie są objawy zajechanego silnika (poza tym, że np. nie działa :lol: ), no i stąd być może ten brak życzliwości... ale spoko... na pewno z czasem znajdzie się ktoś, kto mi na prive w sposób fachowy wytłumaczy co i jak... już kilka osób z tego forum pomogło mi właśnie w ten sposób, za co jestem im niezmiernie wdzięczny.
pozdro

reeb

Post autor: reeb » pt kwie 06, 2007 7:57 pm

jannik pisze:...(poza tym, że np. nie działa :lol: )
jezeli nie dziala, to nie dziala ... i niewiele wiecej bez doglebnej inwazyjnej diagnozy, na ktora wlascieil moze sie nie zgodzic

zreszta @Eskapada napisal jakie sa objawy (badane z dystansu) zmeczonego terkotaniem silnika... nie sadze by frotka sie tu jakos szczegolnie roznila...
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."

Sun Tzu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”