witam, jestem tu nowy

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Ulf
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Ulf » pt gru 28, 2007 12:50 pm

Witam,

na wstępie dzięki za liczne rady i wskazówki, z których korzystałem jeszcze zanim się zarejestrowałem :) , nawet przed zakupem Frontery

Mam wersję 2.0 95 Sport

Pozdrawiam

Sambor

aukelme
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: aukelme » śr sty 02, 2008 8:17 pm

Witam.
Jestem tu nowy,ale frote mam od półtora miesiąca. Moja to 2.8 TDI long z 95-ego, moje pierwsze 4x4 :D ,jak narazie tylko jeżdżę i leje paliwo, no poza drobnymi pierdołami w nadwoziu, ale ważny jest napęd. Jeżdżę sporo po terenie, jak na razie NO PROBLEM
:lol:
Pozdrawiam całe forum.
Frontera 2.8 TDI Long 95'

Awatar użytkownika
mirokez

Fan klub Opla Frontery

Post autor: mirokez » śr sty 02, 2008 9:48 pm

powitac, powitac :D

pzdr
Ostatnio zmieniony pt sty 04, 2008 12:17 pm przez mirokez, łącznie zmieniany 1 raz.
XJ 2.1 TD, 1991 rok, Seria, BFG AT 30"
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl

Springboks
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Springboks » pt sty 04, 2008 8:49 am

Dziendobry !!!

Jestem tu nowy :> Bez Fronterki ale wierze, ze ja w tym roku nabede, dlatego moge kilka osob tutaj zirytowac zadawanymi pytaniami, z gory przepraszam :D

Pozdrawiam

mada
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: mada » pn sty 07, 2008 6:29 pm

Witam wszystkich miłośników Fronter oraz off-roadu. Mam Fronterę 2.0 Sport 1995rok.

Awatar użytkownika
hassan

Kontaktowanie:

Post autor: hassan » wt sty 08, 2008 4:22 pm

Witam,

forum przeglądam już od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj stałem się właścicielem Montka :)

W tym miejscu chciałem również podziękować koledze j_a_c za konsultację techniczą,

pzdr.
h.

Awatar użytkownika
zuzel74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zuzel74 » śr sty 23, 2008 9:12 pm

Witam kolegów jestem od miesiąca posiadaczem frontery 2.8 1996r

trubro
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Sie przywituje rowniez - Monterey'a zanabylem niedawno

Post autor: trubro » pt sty 25, 2008 1:58 pm

czesc wszystkim, witam sie grzecznie :)

po zajechaniu calkowicie zawieszenia (polamane sprezyny i amorki bez oleju) w aucie nieteronowym przez rok jezdzenia z domu do pracy postanowilem sie przerzucic na cos terenowego. Poza tym tyle sie namachalem lopata zeby wyciagnac auto, czasem walczylem po 2-3 godziny - wszystko po to, by do sklepu po fajki skoczyc, ze stwierdzilem, ze pierdziele to, wole wydawac wiecej na paliwo, ale nie musiec co roku zmieniac zawieszenia, a poza tym chce miec pewnosc, ze jak chce wyjechac z domu - to wyjade bez placenia 3 stow za przyjazd pomocy drogowej (ktora zaraz po wyciagnieciu mnie oraz kasy ze mnie sie wlepila w bloto) - tylko dlatego, ze przez noc samochod mi sie zapadl w blocie po podloge. Droge do domu mam taka, ze kurierzy z przesylkami niektorzy nawet latem nie chca do mnie dojezdzac. A jak sniegu wiatr nawieje zima, to nawet tam, gdzie odsniezaja (czyli jakies 2 kim od mojego domu) po 2 godzinach mam snieg do pasa - raz sie wkurzylem, i wiedzac, ze w Lancerku zmieniam nastepnego dnia tlumik - zjechalem sobie na zaorane pole, i latwiej bylo tam przejechac niz droga (tylko sie rozpedzic musialem)
W kazdym razie - lancer mi padl po roku traktowania go jak auto terenowe, i kupilem sobie Monterey'a 3.1 dizlowatego turbo z 96go roku. Bo chcialem, zeby silnik byl dislowski, zeby byl w miare oszczedny (do pracy mam 50km, z czego w terenie 'tylko' 5km ) - chcialem albo Troopera albo Opla. Kupilem Monterey'a - tak mi jakos sie spodobal po tym, co o nim wyczytalem w roznych miejscach. I teraz jest super - jezdze sobie wszedzie, o kazdej porze, i to drogami, ktore sa przejezdne tylko latem :) W niektorych miejsach porzuca troche tylem samochodu - ale przejade wszedzie - to jest naprawde super uczucie :) Nie krecila mnie nigdy jazda super szybka samochodem - ale jazda po lesnych/gorzejnizlesnych drogach zawsze. Poczucie, ze nic mnie nie zatrzyma, bo siedze w czolgu jest super - pewnie kazdy tak ma po kupnie terenowy.
W kazdym razie - chcialem sie ladnie przywitac, podziekowac za to, ze sobie przed zakupem auta moglem poczytac na waszym forum o roznych samochodzikach, i ogolnie powiedziec, ze terenowe auta sa super. Nawet te nieprzygotowane do prawdziwego terenu, tak jak moj - jak sie zastanawiam, gdzie bym mogl nim wjechac po przygotowaniu, to az sie boje ;)

pozdrowienia spod Kartuz

nemoan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

powitać

Post autor: nemoan » czw lut 07, 2008 9:26 am

Witam wszystkich użytkowników podobno nie terenowych aut.
forum przeglądałem od dłuższego czasu. Od Grudnia jestem posiadaczem frotki sport 94r 2,0i + gaz. Zaczynam powoli próbować ją w terenie. Chętnie spotkam się z miłośnikami tego i innych aut na wspólne pojeżdżenie i wysłuchanie porad. (okolice Łodzi-Zgierza). Pozdrawiam wszystkich.
nemoan
--------------
frotka 2,0i + gaz 94r

Awatar użytkownika
MSG-Racing - OFF ROAD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MSG-Racing - OFF ROAD » pt lut 08, 2008 3:39 pm

Witam wszystkich.
Jeszcze nie posiadam swojego 4x4 ale może to już nie długo zmienić bo terenówki mnie korciły od zawsze jak i każde inne nienormalne auto. Jednak od ok 20 lat wiążę wszystko ze sportem samochodowym a od 7 lat startuje jak narazie w KJSach i po powrocie z UK na jesień myślę zrobić krok do przodu i wejść do 3Ligi rajdowej. Ale nie ukrywam że może zakupię tutaj (w UK) jakąś terenówkę bo nie są takie drogie i może z niej zrobię rajdówkę i spróbuje się coś pojeździ a może kiedyś Dakar. Korcą mnie też wyprawy - zobaczyć coś co zobaczy niewiele osób.
Myślę o Fronterze ale również innych terenówkach min Vitarze gdyż ta może mi pomóc pogodzić wiele wątków rajdy, 4x4 i wyprawy które też mnie korcą strasznie.
Co do innych terenówek to myślę o Terrano I, Pajero albo jakiejś Toyocie malej.

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » czw mar 20, 2008 1:52 pm

fajny masz nick :)21
ciekawe, jak długo się z nim utrzymasz :)21

Awatar użytkownika
foxxiak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: foxxiak » wt mar 25, 2008 2:37 pm

Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Fronterki Long 2,2 LPG '98 juz od paru tygodni. To moja pierwsza terenowka. Ciesze sie ze moge korzystac z doswiadczenia bardziej zaprawionych w boju kolegow. I to nie tylko na forum - wczoraj (drugi dzien swiat!) zostalem skarcony przez blotniste lagodne wzniesienie, z ktorego (samotnie) zjezdzalem juz kilka razy bez problemu. Tym razem jednak blotko w polaczeniu ze sniegiem i moim brakiem doswiadczenia spowodowaly, ze wpadlem w poslizg i zamiast elegancko zjechac na dol, wladowalem w polowie wzniesienia przednimi kolami w betonowym rowie. Frotka przechylona do przodu o jakies 45 stopni, po 2godzinach walki (podkaldania belek pod kola) nie byla w stanie wyjechac o wlasnych silach. Wtedy przypomnialem sobie o samopomocy na rajdy4x4.pl. Nie wierzylem ze ktos w swieta przyjedzie do obcego goscia wyciagac go z blota. Mylilem sie:) Wielkie dzieki dla Roberta Kaleskiego ktory w 20min po moim telefonie znalazl sie na miejscu i swoim LR Disco wyrwal (doslownie:D) mnie z opresji. Szacunek dla wszystkich milosnikow terenowek! Pozdrawiam

samhain
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Witam

Post autor: samhain » sob mar 29, 2008 7:26 pm

Witajcie.
Jestem świeżo upieczonym właścicielem Frontery B Sport z silnikiem 2.2 DTI.
To moje pierwsze auto terenowe więc jak na razie po przesiadce z małej osobówki jaką jest Fiat Punto "dostosowuję" się do nowych warunków podróżowania :)
Pozdrawiam wszystkich.
Frontera B Sport

Awatar użytkownika
Darkoski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Darkoski » sob mar 29, 2008 9:38 pm

No hejka :D
FROTKA 2.8 TDi BORDOOO

Awatar użytkownika
bigmike
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bigmike » pn kwie 21, 2008 7:36 pm

witam jestem tu nowy :p

mieszkam w gdansku jestem posiadaczem drugiej froterki
pierwsza krótka 2.0 a w chwili obecnej posiadam 2.3 td long

która przechodzi gruntowny remont

sp3wxo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sp3wxo » pt kwie 25, 2008 10:11 pm

Witam!
Stałem się posiadaczem Frotki B 2.2 DTI automat. Mieszkam w anglii i lejce są po niewłaściwej stronie (patrząc z perspektywy polskiego kierowcy). Narazie nie narzekam, chociaż juz raz mi odmówiła posłuszeństwa prawie na dwa tygodnie, ale doszedłem do porozumienia i juz jest dobrze.
Pozdrawiam wszystkich Adam.

Awatar użytkownika
serg

Kontaktowanie:

Post autor: serg » sob kwie 26, 2008 7:10 pm

No to kolej na mnie ;)

Od kwietnia stalem sie posiadaczem Montereya 3.1TD '95.
Podrozuje nim w rejonach woj. lodzkiego (Sieradz/Lodz) - takich tu duzo ;)
Raczej uzytkuje go czysto turystycznie/wycieczkowo niz typowa jazda off-road.

Oczywiscie chetnie zapoznam sie z osobami z moich regiono w celu wymiany doswiadczen
To jest moj pierwszy samochod terenowy wiec dopiero sie doksztalcam ;)

Pozdrawiam wszystkich!

Awatar użytkownika
uff
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Witam

Post autor: uff » ndz kwie 27, 2008 3:17 pm

Witam

Już od paru lat jeżdżę monterejem, którego od zeszłego roku eksplatuje w terenie, od niedawna uważnie przeglądam to forum i widzę, że jest na nim wiele bardzo cennych informacji, które przydają się podczas napraw i przeróbek.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam!

frotek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: frotek » śr kwie 30, 2008 1:58 pm

Witam wszystkich!
Przegladam to forum od paru miesiecy tzn od zakupu Froty 3.2 benz.Prawde powiedziawszy to nie planowalem zakupu tego auta ale przypadkiem trafila sie delikatnie stuknieta za niewielka kaske ,za niewielka kaske zalozylem tez gaz (STAG 300 )z ktorego jestem cholernie zadowolony.No i mam terenowke a koszty eksploatacji sa naprawde znosne-no moze poza czesciami do V6 .
Pozdrawiam wszystkich z pieknych Kaszub
Ostatnio zmieniony sob cze 21, 2008 10:13 pm przez frotek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

witam

Post autor: Ice » sob maja 03, 2008 8:53 pm

Witam wszystkich, kupiłem montka,niedawno i czas sie zintegrowac z ludzmi którzy uwielbiają te własnie auta. Posiadam montka z silnikiem isuzu 3,2V6 z 92
Kto spróbuje ten sie zakocha:)

jarek3
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

witam

Post autor: jarek3 » sob maja 17, 2008 1:55 pm

witam wszystkich forumowiczow, jestem jarek a w zasadzie świeżak i na formum i w temacie ;-)
kiedyś pajreo 2,5E, teraz monterey 3.1Di wiec zobaczymy.... pozdrawiam

mcviper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

cześć

Post autor: mcviper » ndz maja 18, 2008 7:30 pm

witam serdecznie wszystkich z forum opla

Awatar użytkownika
BOGUTEK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Witam!

Post autor: BOGUTEK » czw maja 22, 2008 9:19 am

Witam wszystkich . Mam montka 3.1 TD od tygodnia i zobaczymy co dalej :lol:
Mam również GRa do terenu a kiedyś WRANGLER YJ 4.0

Awatar użytkownika
bimber
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bimber » czw cze 12, 2008 9:06 pm

Witam

Właśnie kilka godzin temu zanabyłem frotke 95 rocznik (wersja krótka). Moje pierwsze wrażenia to takie, że koleiny na polskich drogach są zabójcze. Pozdrawiam

Radek
Zycie to nie bajka - nie drapie po jajkach

SeeD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SeeD » ndz cze 15, 2008 5:48 pm

czołem Forumowicze :D
jestem posiadaczem ( powiedzmy prawie szczesliwym ;)) fronterki 2.3 tdi z 93... standardowo stan wg sprzedawcy igielka :lol: w sumie to podczas kupowania to byla baaardzo sympatyczna (prawie jak pierwsza milosc ;))
schody sie zaczely gdy sprawdzalem predkosc max na 3-miejskiej obwodnicy 8) i od ok 2-2,5 m-ca stoi u mechanika.... :) ale juz nie moge sie doczekac kiedy ja obiore zeby poszalec w terenie :) byc moze obior nastapi w ciagu najblizszego tygodnia :) pozdro dla wszystkich :)
P.S. nie wiecie przypadkiem czy zmnieszcza mi sie oponki 31/10.50 R15?? bo mam w planach zakup :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”