Most z LSD we Fronterze!
Moderator: Mroczny
Most z LSD we Fronterze!
Witam!
W moim samochodzie wystepuje dziwny objaw:podczas ruszania przy skręconych przednich kołach w tylnym moście powstają drgania przenoszące się na nadwozie; wystepuje to dopiero po rozgrzaniu się oleju w moście. Przy zimnym jest OK. Jak już wspomniałem w temacie jest to most z LSD. Nie wiem czy jest to usterka, czy może typowy objaw w tego typu konstrukcji?
Może ktoś już się spotkał z takim zjawiskiem?
W moim samochodzie wystepuje dziwny objaw:podczas ruszania przy skręconych przednich kołach w tylnym moście powstają drgania przenoszące się na nadwozie; wystepuje to dopiero po rozgrzaniu się oleju w moście. Przy zimnym jest OK. Jak już wspomniałem w temacie jest to most z LSD. Nie wiem czy jest to usterka, czy może typowy objaw w tego typu konstrukcji?
Może ktoś już się spotkał z takim zjawiskiem?
też mam ten sam problem, nawet zmieniałem olej w moście jak dobrze pamiętam to ponoć według jakiejś tam tabeli był taki sam jak w silniku ale fakt jest faktem jak jest zima jest ok ale jak tylko przyjdzie ocieplenie wszystko sie pieprzy czyli odczuwam drgania itp.... , no ale z drugiej strony nie chce mi sie wierzyć że to jest od oleju
, raczej to jest spieprzone coś w moście tym bardziej że od jakiegoś czasu słysze jego wycie!!!!
ale jak ktoś mi wytłumaczy o co chodzi dokładnie chodzi z tym LSD! bo znam tą nazwę ale z innej beczki to chętnie poczytam to pozdr all 

Jeśli chodzi o olej to wyczytałem, że do mostu powinien być 75W-90, ale pewnie nie przewidziano wersji z LSD.
A co do skrzyni, to zalecają ten sam co do silnika; ja wlałem 5W-40 i jest OK. (dane z katalogu Mobila).
Jeżeli problem z mostem tkwi w oleju, to może jakiś specjalny dodatek do mechanizmów o zwiększonym tarciu załatwi sprawę
5
A co do skrzyni, to zalecają ten sam co do silnika; ja wlałem 5W-40 i jest OK. (dane z katalogu Mobila).
Jeżeli problem z mostem tkwi w oleju, to może jakiś specjalny dodatek do mechanizmów o zwiększonym tarciu załatwi sprawę

Jezdze na 31" samyangach z polgomu. Sa troche glosne, ale da sie wytrzymac. Na czarnym szybko sie zuzywaja niestety. Jezdzilem na nich w zime troche i tez bylo OK. Trzeba tylko uwazac przy zakupie bo czesto maja jakies wady (niedolana guma, pecherze powietrza itp). Ale przy takiej cenie nie ma za wielkiego wyboru niestety.bartks pisze:5
5
5
A wracając do naszej rozmowy 1,5 roku temu, byłeś na etapie szukania opon. Kupiłeś coś ciekawego?
Sprawdziłem, sam nie mogłem w to za bardzo uwierzy, przejeździłem ponad 200 kilosów jednego dnia, kręciłem sie w kółko i zero drgań co wcześniej było bez dwóch zdań niemożliwe, nie mam pojęcia czy to tylko u mnie podziałało ale spróbuj, koszt niewielki litr coś koło 20 zł a potrzeba 3 litry, powodzenia
i daj znać

snow pisze:Sprawdziłem, sam nie mogłem w to za bardzo uwierzy, przejeździłem ponad 200 kilosów jednego dnia, kręciłem sie w kółko i zero drgań co wcześniej było bez dwóch zdań niemożliwe, nie mam pojęcia czy to tylko u mnie podziałało ale spróbuj, koszt niewielki litr coś koło 20 zł a potrzeba 3 litry, powodzeniai daj znać